ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

.Σήμερα έγινε κατορθωτή η ένωση Κτιστού και Ακτίστου χάρη στο "γένοιτο" της Θεοτόκου...


Ευαγγελισμός...Σήμερα έγινε κατορθωτή η ένωση Κτιστού και Ακτίστου χάρη στο "γένοιτο" της Θεοτόκου...
Δύο πραγματικότητες που δεν συνυπήρχαν (θεϊκό και ανθρώπινο στοιχείο) σήμερα ενώθηκαν.Αυτό που πάντα ήθελε ο άνθρωπος σήμερα έγινε πραγματικότητα: ενώνεται με τον Θεό!
Γι' αυτό ο Ευαγγελισμός είναι μια μεγάλη γιορτή: γιατί το άκτιστο εισέρχεται στο κτιστό...Το Άκτιστο του Θεού είναι απαθές: δεν έχει θυμό, κακία, πονηριά, αλλά ούτε αγωνία, φόβο, άγχος.Μπαίνει σήμερα στον κόσμο μας ως ζωογόνο υπερκόσμιο φάρμακο για να μας θεραπεύσει...

Η προσευχή μας πια δεν είναι μια αόριστη ευχή, αλλά ένα ναι στην αποδοχή της θεραπείας μας.Αν αισθανόμαστε μόνοι, αδύναμοι, ευάλωτοι, τότε σήμερα έχουμε έναν Θεό μέσα μας...Όλα μπορούν να αλλάξουν, αφού ο ίδιος Θεός μπορεί να κατοικήσει μέσα μας.Οι περισσότερες ασθένειες οφείλονται στο κενό που δημιουργείται από την απουσία του Θεού.
 
Όταν έρθει Εκείνος, όπως τότε στη μήτρα της Θεοτόκου, τότε όλα μεταμορφώνονται...Ο άνθρωπος έχει μέσα του τον ίδιο τον Θεό, δεν είναι μόνος, αδύναμος, φοβισμένος, άγριος.Η παρουσία του Θεού μέσω της Θείας Χάρης των Μυστηρίων ηρεμεί τον άνθρωπο, τον σώζει.

Δεν είναι πια ά-τομο, ένα αυτόνομο πλάσμα, που ζει υπό προθεσμία, αλλά ναός Θεού!
 Με ο,τι κάνει ο άνθρωπος σε αυτή τη ζωή επιβεβαιώνει ότι κάτι ψάχνει, που δεν το βρίσκει.Αυτό του δίνεται σήμερα: από κάπου ψηλά ένας Θεός έρχεται και μπαίνει μέσα στον άνθρωπο.
Όμως η θεοποίηση της λογικής, της σάρκας, της ύλης που επικρατούν δεν αφήνουν το Θεό να έρθει...Έτσι η προϋπόθεση για την επίσκεψη του Θεού μέσα μας είναι η ταπείνωση, η μετάνοια, η πίστη.

Ας ευχηθούμε η ταπείνωση της Θεοτόκου να μας βοηθήσει, ώστε να γίνουμε δέκτες του Θεού.Τότε θα αξιωθούμε να γίνουμε κι εμείς σαν κι Εκείνη, φιλοξενώντας μέσα μας τον ίδιο το Θεό...Γιατί ο άνθρωπος, με την ελευθερία που του έχει δοθεί, είναι ο μόνος που έχει πλαστεί γι' αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: