ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Η εικόνα της Παναγίας-Κουπιάτιτσι-πάνω στον σταυρό(15 Νοεμβρίου)

Φωτογραφία 2 από 111
Αυτή η εικόνα ανακαλύφθηκε από την νεαρή Άννα στο χωριό Κουπιάτιτσι της περιοχής του Μίνσκ,το 1182.Ενώ έβοσκε τα πρόβατά της παρατήρησε μέσα στο δάσος ένα ασυνήθιστο φως,μπροστά σε ένα δέντρο.Εκεί βρισκόνταν ένας σταυρός και στο μέσον του υπήρχε η εικόνα της Παναγίας.Η Άννα πήρε τον σταυρό και τον μετέφερε σπίτι της.Όταν γύρισε στο κοπάδι είδε τον σταυρό στο ίδιο δέντρο.
Ο πατέρας της Άννας ειδοποιήσε όλους τους συγχωριανούς και όλοι πήγαν να προσκυνήσουν τονν σταυρό με την εικόνα.Στο μέρος εκείνο έχτισαν έκκλησία και άρχισαν να γίνονται θαύματα.
 Μετά από μερικά χρόνια οι Τατάροι έκαψαν την εκκλησία της Παναγίας όπου βρισκόνταν ο Σταυρός.Πίστεψαν ότι ο σταυρός κάηκε,βρέθηκε όμως για δεύτερη φορά από έναν περαστικό με το όνομα Ιωακείμ.
 Τον τοποθέτησαν στον ναό του χωριού Κουπιάτιτσι.Ο Ιωακείμ έγκαταστάθηκε στο χωριό και εργάστηκε ως νεοκώρος στον ναό επειδή δεν ήθελε να αποχωριστεί τον σταυρό.
  Στις αρχές του 17ου αιώνα κοντα στον ναό χτίστηκε ένα μοναστήρι το οποίο αργότερα πήραν οι Ουνίτες.Όταν το εγκατέλειψαν οι ορθόδοξοι μετέφεραν τον σταυρό στον ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο,όπου βρίσκεται και σήμερα.
  Στην άλλη μεριά του σταυρού απεικονίζεται η Σταύρωση του Κυρίου.Πολλοί παραλυτικοί έχουν θεραπευτεί μπροστά σ'αυτόν τον σταυρό
Συμφωνα με το ρωσικό συναξάρι τιμάται στις 15 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: