ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Σ' αυτό πόσο χαράτσι θα βάλετε;

Και ματάρχονται χρόνια πέτρινα και καιροί δίσεκτοι. Να βασανίζεται ο λαός μας στη μιζέρια και την ανέχεια πάνω σε συντρίμμια χαμένων προσδοκιών και πληγωμένων ονείρων. Οι πιο παραγωγικές ηλικίες σβήνουν μέσα στην κινούμενη άμμο της ανεργίας ή των εξευτελιστικών σχέσεων της σύγχρονης εργασιακής δουλείας. Οι απόμαχοι οι γέροντές μας, οι σεβάσμιοι γονείς και παππούδες μας, τώρα στα ύστερά τους, ταπεινώνονται μετρώντας τις πενταροδεκάρες από την σύνταξη της πείνας, οι νιότεροι θέλουν να πάρουν των ομματιών τους για τα ξένα σκλαβοπάζαρα κι ο τόπος, αυτός ο πανέμορφος τόπος, κάνει την ομορφιά του σάβανο της απελπισίας των ανθρώπων του, που νιώθουν πια παρείσακτοι μέσα στην ίδια τους τη χώρα.  Τα πήρατε όλα και σα νέοι κοτζαμπάσηδες, αχόρταγοι και άπληστοι, ρουφάτε το αίμα του απλού ανθρώπου της βιοπάλης. Ποιους χαρατσώνετε ρε; Αυτούς που με τον τίμιο μόχθο τους και τον ιδρώτα μιας ζωής παρήγαγαν τον κοινωνικό πλούτο που εσείς κηφήνες πλουτοκράτες και πολιτικοί της υποτέλειας λυμαίνεστε; Αυτούς που με χίλια βάσανα έφτιαξαν ένα σπιτάκι για να σας κάνουν στο τέλος εσάς συνεταίρους; Οι κοτζαμπάσηδες και οι πασάδες έκαναν κατάσχεση στο αλέτρι ή στο καλύβι του φτωχού που δεν κατάφερνε να ξεπληρώσει το δυσβάσταχτο χαράτσι ή τον αμαρτωλό τόκο τους. Η διαφορά σας με εκείνους ποια είναι; Η φάλαγγα κι ο βούρδουλας που αντικαταστάθηκαν με τα χημικά αέρια και τα κλομπς; Οι προύχοντες τοκογλύφοι με τους γραβατωμένους τραπεζίτες; Oι πασάδες με τους αμερικανοευρωπαίους ληστές; Κάποτε σε αυτό τον περήφανο τόπο κάποια απροσκύνητα παλικάρια παράτησαν τα φτωχοκάλυβά τους και έπιασαν τα βουνά πολεμώντας τους τυράννους. Κλέφτες τους λέγανε. Κι αργότερα αντάρτες. Μα είτε κλέφτης είτε αντάρτης πάντα ο ίδιος είναι ο λαός. Χαρατσώστε λοιπόν τώρα και το καλύβι της φωτογραφίας, για να σκάψετε μια ώρα αρχύτερα τον (πολιτικό) λάκκο σας.

4 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Θα προσπαθήσουν πατερ μου να μας εξωντόσουν οικονομικά με αυτα τα νεα μετρα, αν δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε θα προχωρήσουν στην δεσμευση περουσιών .Ο Θεός να βαλη το χερι του και στο τέλος θα φορολογούν και τους ναούς μεχρι να τους αφανήσουν οικονομικά.Η Παναγία να μας φυλάει...

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

...και όντες εξαθλιωμενοι οικονομικά και όχι μόνο,να θέσουν σε εφαρμογή όλα τα σχέδια τους(τσιπάκια,σφράγισμα κ.τ.λ.)Ναι αδελφέ, η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ...!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία αυτοοργάνωση της κοινωνίας και όλα θα πάρουν ομαλά τον δρόμο τους.
Μεγάλη αρχή για αυτήν την αυτοοργάνωση μπορεί να αποτελέσει μία ομαδική άρνηση πληρωμής του επαίσχυντου και αντισυνταγματικού χαρατσιού της ΔΕΗ.
Άκουσα σήμερα ότι η δοτή κυβέρνηση σχεδιάζει δήθεν ελαφρύνσεις.
Λέει ότι θα απαλλάξει αναπήρους άνω του 80%! και θα συμψηφίσει το χαράτσι με στεγαστικά δάνεια…Δηλαδή αυτός που έχει 67% αναπηρία είναι ικανός να ανταπεξέλθει σε αυτό το ΜΟΝΙΜΟ χαράτσι? Αυτό το ζευγάρι που αγόρασε μια Α κατοικία με δάνειο είναι και αυτό ικανό να πληρώσει? Δύο μισθωτοί των 700€ έκαστος είναι ικανοί και αυτοί να πληρώσουν?
Και επίσης με τις δήθεν αυτές “ ελαφρύνσεις” θα αναγκάζει τον κάθε ανήμπορο και φτωχό άνθρωπο τον κάθε απλό μισθωτό, δημόσιο υπάλληλο, αυτοαπασχολούμενο μεροκαματιάρη να πηγαινοέρχεται σε εφορίες, τράπεζες κτλ. για να αποδείξει ότι δεν είναι ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ.
Οι άνθρωποι είναι το λιγότερο ανεκδιήγητοι. Μετά από την πανελλήνια κατακραυγή αρχίζουν να οπισθοχωρούν λίγο λίγο.
ΤΩΡΑ είναι η ώρα να τους πάρουμε φαλλάγγι!
ΤΩΡΑ είναι η ώρα να στείλουμε το χαράτσι τους και αυτούς απο κεί που ήρθαν.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ και μην πληρώσει ΚΑΝΕΙΣ.
Το χαράτσι αυτό και αυτή η κυβέρνηση απλά δεν πρέπει να υφίστανται.Να επισημάνω επίσης σε όσους πηγαίνουν και πληρώνουν το χαράτσι ότι αυτό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος.
Για πόσο ακόμα νομίζουν ότι θα έχουν χρήματα να το πληρώνουν?
Κόβουν μισθούς, συντάξεις, στεγνώνουν την αγορά γενικότερα. Και αυτή η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει.
Το χαράτσι αυτό είναι ΜΟΝΙΜΟ.
Φερθείτε έξυπνα και αρνηθείτε την επερχόμενη δήμευση της περιουσίας σας.

Silver είπε...

Η ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2006 ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ
Εκείνο στάθηκε Πνευματική αιτία της τουρκοκρατίας για 400 τόσα χρόνια …..
τώρα πόσο χρόνια θα κρατήσει η οικονομική υποδούλωση ?