ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ένα θαύμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου


Το άγιο λείψανο του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη φυλασσόταν στο σπίτι του ιερέως Νεοφύτου που ήταν εφημέριος στον ιερό ναό της Νεάπολης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 
Στο σπίτι τού ιερέως Νεοφύτου ερχόταν, λόγω του λειψάνου, πολύς κόσμος, και τούτο δεν άρεσε στη Δημογεροντία. Γι αυτό παρεκάλεσαν τον Νεόφυτο και μετέφερε το λείψανο τού Αγίου στον ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Είχαν δε δύο κλειδιά, απ’ τα οποία το ένα κρατούσε η Δημογεροντία και το άλλο ο Νεόφυτος για να έρχεται τακτικά και να ανάβει το καντήλι.

Αλλά η μεταφορά αυτή δεν άρεσε στον Άγιο και μέσα σε λίγες μέρες αρρώστησαν όλα τα μέλη της Δημογεροντίας. Είδαν συγχρόνως και τον Άγιο στον ύπνο τους να τούς 
επιπλήττει, γιατί μετέφεραν το Λείψανο του στην Εκκλησία. Τούς διέταξε μάλιστα να το μεταφέρουν πάλι στο σκοτεινό κελί, πού το είχε ο ιερεύς Νεόφυτος, μέσα ατό σπίτι του. 
Γεμάτοι τρόμο την επομένη ήμερα, κάλεσαν τον ιερέα και τον παρεκάλεσαν να μεταφέρη διά ιεράς πομπής το άγιο Λείψανο στην προηγουμένη του θέση. Μόλις έγινε αυτό, όλοι οι άρρωστοι, ω του θαύματος! έγιναν καλά.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: