ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Ο άγιος πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης και η θαυμαστή εμφάνιση των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης!Σε μια επίσκεψή μας στον π. Ιωάννη, μας διηγήθηκε πώς γνώρισε τους τρεις νεοφανείς αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και από τότε η ζωή του συνδέθηκε ολοκληρωτικά μαζί τους!
 Μας είπε: " Το 1987, όταν ήμουν στο Νεοχώρι, υπέφερα από κολικό του νεφρού! Έλαβα τότε έναν φάκελο, χωρίς αποστολέα, ο οποίος περιείχε το βιβλίο ( Σημείον Μέγα) του Φώτη Κόντογλου, για την ζωή των τριών νεοφανών Αγίων και τα θαυμαστά γεγονότα της εύρεσης των αγίων λειψάνων τους! Διαβάζοντάς το έμεινα έκπληκτος από το συγκλονιστικό μαρτύριό τους και επικοινώνησα με την ηγουμένη της Ιεράς Μονής στην Μυτιλήνη. Της ζήτησα λαδάκι από τις κανδήλες των Αγίων, αγίασμα και κάποια βιβλία με τα θαύματά τους! Η ηγουμένη Ευγενία μου τα έστειλε και άρχισα να σταυρώνομαι με αυτές τις ευλογίες, καθώς και να διαβάζω τα βιβλία των Αγίων!( Ο π. Ιωάννης διάβαζε πάντοτε όρθιος τα ιερά βιβλία)!Επίσης όταν γίνονταν οι παρακλήσεις του αγίου Ραφαήλ, στο τέλος της ακολουθίας, διάβαζα στους πιστούς τα θαύματα των Αγίων!

  Μια μέρα ήμασταν με την πρεσβυτέρα στο καθιστικό του σπιτιού, στον καναπέ και βλέπω δύο ιερείς να μπαίνουν στο δωμάτιο και να μας θυμιάζουν! Μέχρι να σηκωθώ, όπως ήμουν ξαφνιασμένος, οι ιερείς έφυγαν προς την πόρτα και χάθηκαν! 
Είπα τότε:" Ποιοι ιερείς ήταν αυτοί; Βρε οι Άγιοι ήταν"! (Ραφαήλ και Νικόλαος). Μετά από αυτό το συγκλονιστικό γεγονός σε μία εβδομάδα και ενώ διάβαζα, εμφανίστηκε στο ίδιο μέρος ένα κοριτσάκι με λευκό φόρεμα και κοτσίδες! Μου είπε: " Πάτερ Ιωάννη, τι έχεις";
 Της είπα ότι υποφέρω από κολικό νεφρού και ότι οι πόνοι ήταν αφόρητοι! Τότε μου είπε:" Έλα στη Μυτιλήνη και θα γίνεις καλά κι εγώ εκεί μένω"! 
Τότε κατάλαβα ότι ήταν η τρίτη των νεοφανών Αγίων, η αγία παρθενομάρτυς Ειρήνη!
 Μετά από λίγες ημέρες πήγαμε με τους ενορίτες μας στην Μυτιλήνη και είδαμε πολλά και συγκλονιστικά θαύματα που έκαναν οι τρεις νεοφανείς Άγιοι"!


Ο π. Ιωάννης θεραπεύτηκε και δεν υπέφερε ποτέ ξανά από το ίδιο πρόβλημα! Έκανε συνολικά 20 προσκυνήματα στην Μυτιλήνη με τους ενορίτες του και με άλλους πιστούς και το 2001 που μας αξίωσε ο Θεός να τον ακολουθήσουμε, συγκεντρώθηκε οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο και θα δημοσιευτεί σε μελλοντικές αναρτήσεις. ( Ήδη, οι ομιλίες του και το προσκύνημα στον άγιο Ταξιάρχη του Μανταμάδου, έχουν δημοσιευτεί).
Ας έχουμε την αγία ευχή του, καθώς και των τριών θαυματουργών αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης!
Μιλτιάδης Τσεσμετζής - Εκπαιδευτικός, Σέρρες
ekklisiaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: