ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Κάνε εικόνα την Τελική Κρίση για να διορθώσεις πράγματα.



 Κάνε εικόνα την Τελική Κρίση για να διορθώσεις πράγματα.
Πολλά ψεγάδια που βρίσκονται επάνω στον καμβά της ψυχής μας έχουν καλυφθεί με την αδιαφορία μας να τα αντιμετωπίσουμε και να τα διορθώσουμε.
Μια ψευδαίσθηση του εαυτού μας είναι όταν θεωρούμε ότι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί δεν είναι αρκετό για να μας στερήσει την Σωτηρία της ψυχής μας.
  Ένας άνθρωπος μπορεί να βιώνει μια ζωή με ευσέβεια, με διάκριση, με σύνεση και γαλήνια καθημερινότητα αλλά εάν έχει ένα ψεγάδι, ένα άλυτο θέμα με τον/την αδερφό/η του, τον/την φίλο/η του, την/τον σύζυγο, την μητέρα και τον πατέρα ή με το ίδιο του το παιδί, τότε είναι σαν να έχουμε έναν καμβά ολόλευκο και κάπου σε ένα σημείο έχει ένα μαύρο στιγματάκι το οποίο χαλάει την τελειότητα, χαλάει την αγνότητα, χαλάει ακόμα και τον δρόμο για την Σωτηρία μας.
Σε μια εξομολόγηση ενός ανθρώπου σε έναν Γέροντα Πνευματικό που η ζωή και οι άνθρωποι τα έφεραν έτσι ώστε με έναν συγγενή του να μην μιλάει, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, είπε στην εξομολόγηση γι'αυτό το θέμα στον Γέροντα: 
"Πάτερ δεν του μιλάω και δεν το αλλάζω γιατί έτσι όπως είμαστε δεν με επηρεάζει εμένα και την οικογένειά μου."
Ο Γέροντας του είπε:
   "Παιδί μου σκέψου αυτό που λες, κάνοντας εικόνα την Τελική Κρίση... Κάποια στιγμή θα παρουσιαστείς εσύ με την γυναίκα σου και τα παιδιά σου έμπροσθεν του Κυρίου για να λάβεις τον μισθό των κόπων σου. Σκέψου όταν ο Κύριος απευθυνθεί στη γυναίκα σου και τα παιδιά σου και θα τους πει... περάστε αγαπητά μου παιδιά στην Βασιλεία των Ουρανών και εσένα σου πει πήγαινε σκληρόκαρδε από την άλλη μεριά... Πώς θα νιώσεις; Τι θα σκεφτείς; Άραγε αυτό το μικρό που δεν αλλάζεις δεν θα επηρεάσει εσένα και την οικογένειά σου; Δεν θα χωριστείς με τους δικούς σου αλλά και από τον Δημιουργό σου; Αυτή είναι τελικά η επιλογή σου να έχεις μία ανεπηρέαστη ζωή 70-80 χρόνων και να χάσεις την αιωνιότητα;
Σκέψου, κάνε εικόνα την Τελική Κρίση για να διορθώσεις αυτό το στιγματάκι που λερώνει τον καμβά της ψυχής σου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: