ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Τον είδε τον Άγιο Ιάκωβο, δίπλα στον Άγιο Δαυίδ και παραδίπλα ο Άγιος Γέροντας Κύριλλος, έχοντας βγει, λέει, από τους τάφους τους, με ολόλευκες στολές, να πολεμούν το Δράκοντα της Φωτιάς!



Εις ανάμνησιν της βροχής του Αυγούστου
Αύγουστος 2021 και η μεγάλη φωτιά κατακαίει ότι βρεθεί στον δρόμο της. Οι Πατέρες της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια κατ' εντολή των Αρχών, πρέπει να αποχωρήσουν και έτσι συμβαίνει όντως, αφού πρώτα αφαίρεσαν τις ιερές εικόνες και τα κειμήλια από το εσωτερικό της. Το ίδιο βράδυ απευθύνουν έκκληση από τα κοινωνικά δίκτυα για μαζική προσευχή.
Οι φλόγες περικυκλώνουν την Μονή και κάποιες ώρες αργότερα απλά σβήνουν από μόνες τους, χωρίς καμία εξωτερική συνδρομή πυρόσβεσης, την στιγμή που έγλειφαν κυριολεκτικά τις πόρτες του Μοναστηριού.
"Με την Χάρη του Θεού σώθηκε το μοναστήρι γιατί ανθρωπίνως λυπάμαι που το λέω δεν είχαμε καμία βοήθεια. Ήθελαν κάποιοι να καεί το μοναστήρι... δεν ξέρω τι να πω. 

Ατελείωτα τηλέφωνα πήραμε και δεν έγινε τίποτα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Γαβριήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής.
Η Ελλάδα καίγεται, η Εύβοια καίγεται και κάποια χιλιόμετρα μακριά, στο Προκόπι, οι κάτοικοι προσευχόμενοι, οργανώνουν μια λιτανεία με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Ύστερα από λίγο, δορυφορικές φωτογραφίες έχουν καταγράψει να σχηματίζεται ένα μεγάλο σύννεφο σαν τόξο προστασίας, επάνω από τα χωριά "Καλαμούδι" και "Δαμιά". Εκεί είναι οι Άγιοι Δαυίδ, Ιάκωβος Τσαλίκης και από την άλλη μεριά στο "Προκόπι" ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος.
Τις επόμενες ώρες εκδηλώνεται μια σωτήρια καταιγίδα.
Εις ανάμνησιν λοιπόν: της ολιγωρίας της κοσμικής εξουσίας -για άλλη μια φορά- όπου μετέτρεψε την πατρίδα και τον μόχθο των ανθρώπων της, σε μια καμμένη γη.
Εις ανάμνησιν: της Πίστης των ανθρώπων, της δύναμης της προσευχής, εκείνης της βροχής του Αυγούστου που έπεφτε γλυκά σε πυρωμένα πρόσωπα, σε διψασμένα πνεύματα.
Εις ανάμνησιν: των Αγίων Δαυίδ του εν Ευβοία, Ιωάννη του Ρώσσου, Ιάκωβου Τσαλίκη, που μεσιτεύσατε -Άγιοι του Θεού- για μία πρόγευση μικρή του Αθάνατου Νερού του Ιησού Χριστού.



.... Δίπλα στο Μοναστήρι ήταν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων , ο Άγιος Ιάκωβος και στην πρόσφατη καταστροφική λαίλαπα της πυρκαγιάς του Αυγούστου.
Τον είδε ο πατήρ Λεωνίδας από τη Σαντορίνη και Ο,ΤΙ ΕΙΔΕ, ΤΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΕ , γιατί είναι και αγιογράφος.Το αποτύπωσε σε εικόνα!
Τον είδε τον Άγιο Ιάκωβο, δίπλα στον Άγιο Δαυίδ και παραδίπλα ο Άγιος Γέροντας Κύριλλος, έχοντας βγει, λέει, από τους τάφους τους, με ολόλευκες στολές, να πολεμούν το Δράκοντα της Φωτιάς, σαν δαίμονας ήταν, δαίμονας ήταν... έλεγε ο πατήρ, και ήταν σαν ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ...μια εστία σβήνανε...δέκα πεταγόντουσαν...
Λοιπόν, βλέπομε ότι είναι ζωντανή η παρουσία των Αγίων μας στη ζωή μας!
Από μας εξαρτάται τί θα επιλέξομε, ποιόν δρόμο θα ακολουθήσομε...
( Απόσπασμα από το κήρυγμα του Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ,Γέροντος Γαβριήλ, την 21/11/2021.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: