ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Η Αγία νεομάρτυς Ραφαηλία του Tσιγίριν και τα φρικτά μαρτύριά της(+1926)

Τον Αύγουστο του 1926,στην ουκρανική πόλη Τσιγίριν,έξι μέλη της τοπικής οργάνωσης ''Ο άθεος'',μετά από ένα γερό μεθύσι,οργάνωσαν μία φριχτή '' δίκη'' της ηγουμένης της Μονής της Αγίας Τριάδος,της μοναχής Ραφαηλίας,49 ετών τότε.

 Μες στην νύχτα όρμησαν στα κελιά των μοναχών και τράβηξαν έξω την ηγουμένη.Την έδεσαν σ'ένα δέντρο και του έβαλαν φωτιά διατάζοντάς την παράλληλα να βγάλει τον σταυρό της και να τους δώσει τα ιερά σκεύη της μονής.Βλέποντάς τα αυτά οι μοναχές,αμέσως έβγαλαν έξω την εικόνα της Παναγίας ''η Αφλεκτος Βάτος''παρακαλώντας την Παναγία να τις βοηθήσει.Αμέσως ξέσπασε μία δυνατή βροχή!.Οι βασανιστές τότε με μεγαλύτερη λύσσα φόρτωσαν την μοναχή Ραφαηλία σε μία άμαξα και την πήγαν στο σφαγείο της πόλης.

Εκεί χλεύασαν και βασάνισαν φριχτά την νύμφη του Χριστού.Την χτύπησαν στο κεφάλι,της έσπασαν έξι δόντια,της ξερίζωσαν τα μαλλιά,της έσπασαν το σαγόνι και τα πλευρά,το δεξί χέρι και τα πόδια.Στο τέλος οι βασανιστές της κάρφωσαν το σώμα με ξιφολόγχες και την έθαψαν ζωντανή!

 Λίγο μετά τον θάνατό της,μία μοναχή ονόματι Μάρθα,η οποία είχε κρυφτεί και είχε παρακολουθήσει το μαρτύριο,ξέθαψε το σώμα της και το έθαψε μυστικά στο κοιμητήριο του Κιρίγκιν.

Το 2002 βρέθηκε ο τάφος της μοναχής Ραφαηλίας και τα λείψανά της μεταφέρθηκαν στον ναό της Μονής όπου πολλά θαύματα επιτελεί.

Μετάφραση-επιμέλεια proskynitis.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: