ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Μητρ. Λογγίνος: Με κρίνουν διότι δεν πάω στην Εκκλησία του λοστού και αλυσοπρίονου


Ο επίσκοπος δήλωσε ότι θα μείνει πιστός στην κανονική Εκκλησία, όπου οι άνθρωποι προσεύχονται, αγαπιούνται και συγχωρούν ο ένας τον άλλον.

Ο Μητροπολίτης Μπαντσένι Λογγίνος είπε στο κήρυγμά του γιατί καταδικάζεται. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο κανάλι YouTube της Μονής Μπαντσένι.

«Μη φοβάστε τίποτα, αδέρφια και αδελφές, γιατί η αληθινή Ορθόδοξη πίστη και ο Θεός είναι ανίκητοι. Παραμένουμε σε μια Εκκλησία χιλιάδων ετών. Παραμένουμε πιστοί στον Θεό, στην Ορθόδοξη πίστη μας και στον Μακαριώτατο Ονούφριο. Και μη φοβάστε τίποτα, απλώς να προσεύχεστε. Με τις προσευχές ο Κύριος θα μας δώσει τα πάντα. Θα μας κρίνουν, θα μας κλείνουν. Γιατί, ο Κύριος δεν ήταν στη φυλακή; Δεν χτήπαγαν τον Κύριο Θεό, δεν Τον δικάζανε; Και αυτός είναι ο δρόμος που μας οδηγεί στη Βασιλεία του Θεού στην αιωνιότητα. Και σας παρακαλώ πολύ να μην εγκαταλείψετε την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία μας», είπε ο Μητροπολίτης.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που «δημιουργούν τις δικές τους “εκκλησίες”».

«Ξέρετε για τι με δικάζουν; Επειδή είπα είναι ότι θέλω να είμαι στην Εκκλησία του Θεού. Δεν θέλω να είμαι εκεί που χτυπάνε, εκεί που γκρεμίζουν πόρτες με αλυσοπρίονο, όπου ξυλοκοπούν όλες τις γριούλες που προσεύχονταν όλη τους τη ζωή στην Εκκλησία του Θεού. Αλλά δεν είπα τι είδους εκκλησία ήταν. Θέλω να είμαι σε αυτήν την Εκκλησία, όπου υπάρχει ειρήνη, όπου κανείς δεν χτυπάει, όπου οι άνθρωποι προσεύχονται, κλαίνε, συγχωρούν ο ένας τον άλλον. Ο Θεός δεν έχει έθνος, ούτε Έλληνα ούτε Εβραίο, και το σπίτι του πατέρα μου είναι σπίτι προσευχής για όλα τα έθνη. Γι’ αυτό το λόγο με καταδικάζουν. Και αυτοί που φορούν κάποιου είδους στρατιωτική στολή υποδαυλίζουν τη διαθρησκευτική έχθρα, την διεθνική έχθρα», τόνισε ο επίσκοπος.

spzh.news

Δεν υπάρχουν σχόλια: