ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

23 παιδιά τα οποία πάσχουν από φυματίωση βαπτίστηκαν στην Σιβηρία

Στο σανατόριο για παιδιά στο Καρασούκ της Σιβηρίας δεν επίτρέπεται η είσοδος σε κανέναν λόγους υγιεινής αλλά και λόγω των παιδιών τα οποία πάσχουν από φυματίωση .Η θνησιμότητα των παιδιών έχει αυξηθεί σημαντικά.
 Στις 13 Σεπτεμβρίου ωστόσο ο επίσκοπος Φίλιππος,ο π.Σέργιος και ο ιερομόναχος Μωυσής τέλεσαν στο σανατόριο το Μυστήριο του Βαπτίσματος.
Εδώ στέλνονται παιδιά από την περιοχή του Νοβοσιμπίρσκ τα οποία υποφέρουν από πνευμονική ή οστική φυματίωση.Τα περισσότερα προέρχονται από πολύ φτωχές οικογένειες και αρκετά από αυτά είναι πολύ μικρής ηλικίας.Το σανατόριο έχει πολύ μεγάλες ελλείψεις.Οι γονείς φέρνουν εδώ τα παιδιά τον Σεπτέμβριο και τα ξαναπαίρνουν τον Μάη.Ουσιαστικά είναι σαν ορφανά.
 Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Φίλιππος επισκεπτόνταν τα παιδιά και πριν την χειροτονία του,τους προσέφερε υλική βοήθεια και τελούσε την Θεία Λειτουργία.Πολλά από αυτά τα παιδιά περιμένουν εγχείρηση,άλλα πεθαίνουν και γι'αυτό ήταν απαραίτητο να βαπτιστούν.
www.orthodoxie.com

1 σχόλιο:

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Δόξα τω Θεώ.
Ο Θεός ας βοηθήσει αυτά τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τους ιερείς που φρόντισαν γι' αυτά, και εδώ και στην αιωνιότητα.
Ας έχει όλος ο κόσμος τη βοήθειά Του...