ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Το καταπληκτικό τέλος της ταινίας “Το Κονσέρτο”!


 Διαβάστε το κείμενο πριν δείτε το video!!!Το βίντεο είναι απόσπασμα της ταινίας Le Concert“ και το σενάριο αναφέρεται στη Ρωσία του 1980, όταν ο διευθυντής Andrei Filipov και ορισμένοι μουσικοί της ορχήστρας των Bolchoï απολύονται για πολιτικούς λόγους. Ο διευθυντής της ορχήστρας για λόγους βιοποριστικούς έχει αποδεχτεί  τη θέση του θυρωρού στο θέατρο Bolchoï.
Μια μέρα δέχεται ένα φαξ από το διάσημο «Théâtre du Châtelet»  των Παρισίων που προσκαλούσε την ορχήστρα για συναυλία, μη γνωρίζοντος ότι οι μουσικοί ήταν απολυμένοι.Ο διευθυντής της ορχήστρας Filipov είχε τότε τη  θαυμάσια ιδέα να συγκεντρώσει όλους τους απολυμένους παλιούς μουσικούς του και να μεταβούν στη Γαλλία ως μέλη της Ορχήστρας Bolchoï.
Πριν από την παράσταση, μια ομάδα φίλων, χωρίς να το ξέρει ο Filipov, αλλάζει τo σολίστ  με μια νέα άγνωστη βιολονίστα, που στην πραγματικότητα είναι η κόρη του Filipov.  Αυτή, όταν ήταν μωρό, εξ αιτίας των διώξεων από το Ρωσικό καθεστώς, είχε φυγαδευτεί κρυμμένη στη θήκη του βιολοντσέλου μιας γαλλίδας μουσικού με προορισμό το Παρίσι…
Παρακολουθήσετε την τελευταία σκηνή της ταινίας.
Το μουσικό κομμάτι που θα ακούσετε είναι το «Concerto pour violon» του Tchaïkovski.
Είναι αξιοπρόσεκτο το παίξιμο των ηθοποιών.
Για να μπορέσει να μιμηθεί τη βιολονίστα η ηθοποιός, η οποία επί πλέον είναι και αριστερόχειρ,  παρακολούθησε μαθήματα βολιού για 6 μήνες.
Υπήρξε και «ντουμπλάρισμα χεριών» για να φανεί πιο πειστικό το παίξιμο.
Το φιλμ το οποίο περιστρέφεται γύρω από την υποχρεωτική εξορία ενός παιδιού-θαύμα, …μπορεί ακόμα να δείξει μέχρι ποιο  σημείο η ψυχή ενός λαού πτωχεύει όταν ένας «Ηγέτης» του συγχέει ή βάζει τα προσωπικά του συμφέροντα υπεράνω εκείνων της πατρίδας.  Της πατρίδας που οφείλει  να υπηρετεί με αλτρουισμό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: