ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Εαν ο άνθρωπος δεν ξέρει την διδασκαλία της Εκκλησίας είναι σαν ένας τυφλός(Γέροντας Πετρώνιος)

 Ο άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει την διδασκαλία της εκκλησίας,η άγνοια δεν επιτρέπεται,είναι μεγάλη αμαρτία.Ο άνθρωπος δεν ξέρει ποιο είναι το καλό και το κακό,να φύγει από το κακό και να κάνει το καλό.Ο Σωτήρας Χριστός μας άφησε την διδασκαλία Του,την βρίσκουμε γραμμένη στην Καινή Διαθήκη.Οι Άγιοι Πατέρες έγραψαν ένα πλήθος βιβλίων μέσα από τα οποία μας δείχνουν τον δρόμο τον καλό,αλλά και τι είναι κακό.Ο καλός χριστιανός πρέπει να τα ξέρει.
Έτσι όπως ο καλός επαγγελματίας εαν γνωρίζει τα βασικά στοιχεία της δουλειάς του μπορεί να τελειοποιηθεί,έτσι και ο χριστιανός πρέπει να ξέρει την χριστιανική διδασκαλία για να μάθει έτσι ν'αποφεύγει το κακό.Αφού ο Θεός φροντίζει για τα άλογα πλάσματά Του,τόσο πιο πολύ θα φροντίσει αυτόν που έφτιαξε κατ'εικόναν Του.Γι αυτό«ζητεῖτε δὲ πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν»(Ματθ.6,33).Ποιός πιστεύει πια αυτά τα λόγια.όλοι πιστεύουν στο χρήμα.
 Υπάρχουν πολλά συμβάντα από την ζωή των Αγίων στα οποία βλέπουμε ότι εναπέθεταν όλη τους την ελπίδα στον Θεό και Εκείνος με θαυμαστό τρόπο δεν τους άφηνε χωρίς τροφή και χωρίς τα απαραίτητα.
Οι χριστιανοί δεν πρέπει να αδιαφορούν για την νηστεία,για την εξομολόγηση,για την αποφυγή της αμαρτίας.Οί άνθρωποι βρίσκουν χίλιες δικαιολογίες για να μην τα εφαρμόσουν,αλλά περιμένουν να πάνε στο σπίτι τους όλα καλά. Δεν κάνεις ότι λέει ο Θεός αλλά απαιτείς να ευλογήσει το σπίτι σου και να πάνε όλα καλά.
Εαν θέλεις να έχεις την ευλογία του Θεού τότε εφάρμοσε τις εντολές Του.Ο άνθρωπος όμως απομακρύνθηκε από τον Θεό ,δεν πιστεύει στις υποσχέσεις Του,αλλά μετά Τον θεωρεί άδικο τον Θεό και θυμώνει μαζί Του έπειδή κάτι έπαθε το παιδί του ή κάποιος αρρώστησε αλλά ποτέ δεν σκέφτεται ότι μπορεί να φταιει η απιστία και η αδιαφορία του.
 Ένας χριστιανός λοιπόν πρέπει να ξέρει πώς γεννιούνται οι αμαρτίες,και πώς ''δουλεύει''ο διάβολος,έτσι ώστε όταν διάβολος τον πειράζει να το καταλαβαίνει.Εαν ο άνθρωπος δεν ξέρει την διδασκαλία της Εκκλησίας είναι σαν ένας τυφλός.Τότε ο διάβολος τον κάνει ότι θέλει χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυτό που κάνει είναι κακό.
Περιοδικό ''ROST''αρ.101/Σεπτέμβριος 20/
Απόδοση στα ελληνικά proskynitis.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: