ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι προφητολάγνοι για το αίσχος του "Παστιτσίου"

Ειστε ελεύθεροι εν Χριστώ άνθρωποι, απαλλαγμένοι από κάθε αγωνία και φόβο, με προσήλωση στην βασιλεία του Θεού και μόνον σ αυτήν. Μη δίνετε βάση σε μοντέρνες ψευδοπροφητείες πού αποδίδονται σε σύγχρονους Γέροντες και αποκοιμίζουν κάθε πνευματικό αισθητήριο, τρέφοντας κοσμικές και υλικές φιλοδοξίες,έστω και αν ξεστομίζονται από σεβαστούς αγιορείτες ή γηραιούς επισκόπους ή το ελεεινότερο αποδίδονται σε αυτούς. 
ΚΑΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΜΗΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΑΛΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

Ο Γέροντας Παΐσιος δεν μίλησε μόνο για "σπανάκια" και στρατιωτικές επιτυχίες. Κυρίως μίλησε για πνευματικά θέματα σαν παλαιός αββάς της ερήμου και ωφέλησε με τους λόγους και τα θαύματα του χιλιάδες ψυχές. Έψαχνα νά βρω ένα απόφθεγμα του στο διαδίκτυο και δεν το έβρισκα γιατί έπεφτα συνεχως σε σελίδες και προφητολογίες πού αφορούν τα εθνικά μας, με τις οποίες ενθουσιάζονται μάλιστα τα πιο ετερόκλητα στοιχεία, ορθόδοξοι, γοχ, παγανιστές, άθεοι ,ευσεβείς χριστιανοί και ασεβείς χριστιανοί ή ετερόθρησκοι και δεν συμμαζεύεται, σαν να πρόκειται για κάποιον ουφολόγο προφήτη της μόδας πού συγκινεί τις πλατειές μάζες! Αυτός είναι ένας περίεργος...συγκρητιστικός εμπαιγμός της πίστης μας και βλασφημία του ιδίου του προσώπου του Γέροντα.


Η Βασιλεία του Θεού δεν περνά μέσα από την επανάκτηση της Πόλης αλλά από τον ίδιο τον ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ.ΗΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΩΜΑ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ μέσω των μυστηρίων εντός του εκκλησιαστικού σώματος και της βιωματικής απόλυτης σχέσης με το θείο κατά την αποστολική και πατερική παράδοση και πρακτική. Δεν χωράνε συμπληρώματα εδώ.

Και για όσους από σας είστε πατριώτες και συγκινείστε και ενθουσιάζεστε σαν και μένα από κάθε πατριωτική ιδέα, (γιατί δεν κρυβω , σχεδόν σκανδαλιστικά μάλιστα προβάλω την περηφάνεια του να είσαι Έλληνας) να ξέρετε πώς τέτοιες προφητείες δεν κάνουν καλό στο Γένος μας, δεν είναι πατριωτικές,δεν είναι αφυπνιστικές,αλλά αποκοιμίζουν τον λαό και τον αφήνουν να βρίσκεται σε μια παθητική κατάσταση, χωρίς να προσπαθεί για το καλύτερο, αφού άλλωστε όλα είναι "γραμμένα να συμβούν προς όφελος του"!ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ αλλων ΕΘΝΩΝ και εμείς δεν πρέπει να επιστρεψουμε σ Αυτόν, ξεκολλώντας από την πλάνη του περιουσίου!ΕΜΕΙΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΑΝ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΑ! ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!Εμείς είμαστε οι αχάριστοι πού όχι μόνον Τον βλασφημάμε, όχι μόνον Τον παραγνωρίζουμε, αλλά και απαιτούμε από αυτόν να περιχαρακώνεται αποκλειστικά στα εθνικά μας συμφέροντα σαν τον Θεό των Ιουδαίων.Και το πιο τραγικό;Είμαστε λαός αποστάτης και αναπολόγητος, γιατί εμείς Τον γνωρίσαμε, οι άλλοι ξερουν κάποιο διεστραμμένο είδωλο Του.

ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΡΑΩΔΕΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ περι μελλουμένων ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΟΗΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ "ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ" ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ προσωπα ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥΣ.

Κάποτε η Εκκλησία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση αυτή καίρια, άμεσα και αποφασιστικά. Ας μην είναι μόνον αργά για την πνευματική μας κατάσταση... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΟΥΦΟΛΟΓΙΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ.ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ του διδασκαλου αλλοτρίων δογμάτων ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΙΓΟΥΡΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ Ή ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ.Μπορεί όμως να ακούτε ακριβώς μια φωνή μέσα σας , η οποία επαναλαμβάνει συχνά τα λόγια μου,την οποία φωνή απωθείτε με φόβο συνεχώς όλο και πιο βαθιά .

Αποφασίστε εσείς. Δεν θέλω να κάνω τον δάσκαλο κανενός!Απλά προσεύχομαι για σας και σείς κάνετε το ίδιο για μένα!Να ξέρετε όμως πώς αφορμή για όλα όσα έγραψα είναι οι εξής αντιδράσεις νέων ανθρώπων όπως περιγράφονται στο παρακάτω κείμενο. Αυτή είναι η σχέση και άποψη τους για την Εκκλησία και στο μέλλον θα γίνουν οι χειρότεροι Διοκλητιανοί της , αν δεν κατανυχθούν από την δική μας στάση και πολιτεία ΈΓΚΑΙΡΑ. Διαβάστε και κλάψτε.KAI META AN EXETE KΟΥΡΑΓΙΟ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΑΣ ΙΔΙΩΤΕΙΑ. ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ.-http://www.silvercity.gr/index.php/2012-09-20-11-11-08/576-twitter
 Δείτε επίσης τί γράφει ο blogger Καρτέσιος(του οποίου αγνοώ τις ευρύτερες πεποιθήσεις και αυτόν τον ίδιο.) Κάποια πράγματα απο αυτα με αγγίζουν και άλλα με βρίσκουν επιφυλακτικό εως και αρνητικό. Όμως δηλώνουν καθαρά τί σκέφτεται ένας μέσος ας το πούμε Έλληνας για το θέμα .
ΤΙ ΗΡΕΜΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Μέγα το χάσμα μεταξύ εταίρων και ετέρων!


Επίσης διαβάστε και κάποιες σταράτες κουβέντες εδώ:
 http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2012/09/blog-post_24.html


Read more: http://iereasanatolikisekklisias.blogspot.com/2012/09/blog-post_25.html#ixzz27TCBOMhA

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή να λαμβάνετε δημοσιεύματα απο τέτοιες οικουμενιστικές σελίδες βρωμερές και τρισάθλιες σαν του Ανδριόπουλου!

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Αν και ανώνυμο το σχόλιο σας το οποιο αναφερεται στον κ.Ανδριόπουλο,ο οποίος έχει το θάρρος της γνώμης του, το δημοσιεύω.Ουτε εμένα μου αρέσει η συγκεκριμένη σελίδα και ποτέ δεν μπαίνω.Σε αυτό όμως έχει 1000 δίκια!

Φράπις είπε...

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε όλοι ανοιχτά και χωρίς περιστροφές:

1. Είναι αλήθεια ότι ο γέροντας Παΐσιος έχει μιλήσει και για τα εθνικά θέματα και για τον πόλεμο με την Τουρκία. Είναι επίσης αλήθεια ότι η περίοδος που διανύουμε έχει πολλά σημάδια από αυτά που είπε ο πατέρας Παΐσιος. Είναι επίσης αλήθεια ότι πολύς κόσμος έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για όσα ελέχθησαν από τον γέροντα δεδομένης της Χάριτός του, αλλά και δεδομένων των δυσμενών συνθηκών. Στον περίγυρό μου δεν ξέρω κανέναν που να το κάνει για παρηγοριά. Όλοι το κάνουν για να προφυλαχθούν.

2. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν άθεοι που όλα αυτά τα κοροϊδεύουν. Παλιότερα στεναχωριόμουν που συνέβαινε αυτό. Όσο περνάει ο καιρός όμως χαίρομαι. Και εύχομαι να πουν και άλλα. Και όλα όσα πουν, να εκδοθούν και σε βιβλία. Και να τα σκαλίσουν και σε πέτρες αν γίνεται και να τα κρεμάσουμε στο κέντρο κάθε πόλης. Και τούτο γιατί όσο περνάει ο καιρός, τόσο τα γεγονότα επαληθεύουν τον γέροντα Παΐσιο. Εύχομαι να κοροϊδέψουν κι άλλο εμάς που τα πιστεύουμε, να συνεχίσουν να μας διακόπτουν όταν μιλάμε, να μας λοιδορούν. Γιατί όσο περισσότερα πουν, τόσο πιο πανηγυρικά θα επιβεβαιωθεί η αλήθεια της πίστεώς μας.

3. Είναι επίσης αλήθεια ότι υπάρχουν και ορισμένοι που παραπλανούν και ανακατεύουν πράγματα που δεν είναι δυνατόν να ανακατευτούν. Ο Λιακόπουλος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: το να ανακατεύεις τους Ινκας, τους χρησμούς της Πυθίας και τα Ούφο δεν έχει καμία σχέση με την Ορθοδοξία, οι θεοί των εθνών δαιμόνια. Επίσης, το παγανιστικό πνεύμα της Χρυσής Αυγής και το μίσος που έχουν για τον Χριστιανισμό, παρότι το κρύβουν επιμελώς (αφού κατ' αυτούς η Χριστιανοσύνη αποτελεί εβραϊκή πονηριά με την οποία οι Ιουδαίοι πολεμούν το τέλειο αρχαίο πνεύμα κ.α.). Εγώ προσωπικά έναν ορθόδοξο Ιορδανό, ή Σέρβο, Σύριο κλπ τον αισθάνομαι πολύ περισσότερο ως συγγενή και ομοεθνή από έναν Έλληνα που ισχυρίζεται ότι κατάγεται απ' ευθείας από τους αρχαίους Έλληνες.
Τέλος πάντων, υπάρχουν κάθε λογής παλαβοί που ανακατεύουν το λάδι με το νερό και νομίζουν ότι θα προκύψει λαδόνερο. Αυτοί αποτελούν δυσφήμηση για τον γέροντα Παΐσιο (και για κάθε άλλον γέροντα της ορθοδοξίας)

4. Είναι ακόμα αλήθεια ότι ορισμένοι στην προσπάθειά τους να βγάλουν χρήματα (εφημερίδες που θέλουν να πουλήσουν φύλλα κλπ) βγάζουν πρόχειρα βιβλία για τον γέροντα Παΐσιο. Φτηνές συλλογές από άσχετους για άσχετους. Στην ουσία αυτά τα βιβλία είναι όλα κατεβάσματα από το διαδίκτυο.

5. Ορισμένοι από τους εκκλησιαστικούς κύκλους παριστάνουν τον υπεράνω. Συχνά αυτή η στάση είναι αποτέλεσμα δειλίας, λόγω του φόβου της σύγκρουσης, λόγω του φόβου της ειρωνείας. Αυτού του είδους την στάση την συναντάμε σε ανθρώπους που είναι ανακατεμένοι με τα ακαδημαϊκά -και είναι δικαιολογημένοι ως έναν βαθμό γιατί έχει σπάσει η χολή τους από την ειρωνεία. Μία ακόμα κατηγορία ανθρώπων που έχουν αυτήν την στάση είναι ορισμένοι καλόγεροι που έχουν βαρεθεί να ακούν όλο τέτοιες ιστορίες και δεν τις αντέχουν άλλο -κι αυτοί είναι δικαιολογημένοι, ειδικά όταν δεν βλέπουν καθόλου να ασχολείται ο κόσμος με το θέμα της μετάνοιας, αλλά μόνο με θαύματα λες και το θαύμα είναι ο σκοπός της πίστης, κι εμείς οι χριστιανοί είμαστε μια τάξη των "μαθητευομένων μάγων".

6. Όλοι ψάχνουν ημερομηνίες για το πότε θα πάρουμε την Πόλη. Η ημερομηνία ωστόσο είναι γνωστή σε όλους μας: όταν μετανοήσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Η σελίδα που Ανδιόπουλου βρωμάει απο χίλια μέτρα μακρυά και δεν χρειάζεται να παίρνουμε απο τέτοιες σελίδες.
Για το θέμα, είναι άδικο και τρελλό να δίνεται δίκαιο στους χυδαίους υβριστές επειδή κάποιοι ίσως να τοποθέτησαν στο στόμα του Γέροντα Παϊσιου πράγματα που δεν είπε.
Είναι σαν να δικαιολογείτε κάποιον να υβρίζει και να μουτζώνει την μάνα σας, επειδή κάπου έκανε άθελα της ένα μικρό αριθμητικό λάθος!
Χάσμα μεγάλο χωρίζει αυτά τα δύο γεγονότα και μην ρίχνετε βούτηρο στο ψωμί των αισχρών υβριστών.

Καλ.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Εγω δεν δίνω κανένα δίκιο στους υβριστές Καλ.5.48μ.μ.Ετσι και αλλιως αυτοι όλη μερα βρίζουν.Ειναι επαγγελματίες υβριστές του χριστιανισμού.Αυτό που θέλω είναι να μην τους δίνουμε εμεις αφορμές.Η αιτία που αναδημοσιευω το άρθρο και αυτό που με καίει είναι ότι ξέρω προσωπικά πολλούς που ασχολούνται με προφητείες μέρα νύχτα αλλά δεν τους έχω δει ποτέ να εξομολογούνται,δεν έχουν μυστηριακή ζωή.

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Φράπις από που να πρωτοφυλαχθείς.Η χθεσινή προφητεια του ΗΓΓΙΚΕΝ γράφει ότι ο πόλεμος θα ξεκινήσει από την Θράκη.Εγώ δεν αμφισβητώ τις προφητείες του γέροντα.Έτσι και αλλιώς η ώρα έφτασε.Μην την πάθουμε όμως όπως οι μωρές παρθένες.Αυτό με καίει.Αυτό με απασχολεί.

Φράπις είπε...

Συμφωνώ. Μπορεί να μας βρει ο θάνατος με δέκα ντενεκέδες λάδι στο κελάρι, και με καντήλι άδειο, χωρίς καθόλου κάπνα στο καπάκι.

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΑΪΤ.Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΛΕΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ...ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ;
ΛΥΤΡΑ ΕΥΗ

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Ακριβώς!!Δικαίωμά μας (και ευθύνη δική μας)να διαβάζουμε ότι θέλουμε