ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κροατία: Η τηλεοπτική τούρκικη σειρά του Σουλεϊμάν αφορμή για ανακατασκευή γέφυρας



Σεπτέμβριος 20, 2012.

«Χάριν της αύξησης της δημοτικότητας της τουρκικής σειράς «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», η πόλη Όσιγιεκ θα μπορούσε το επόμενο έτος να αποκτήσει και πάλι τη «Γέφυρα του Σουλεϊμάν» πάνω από τον ποταμό Ντράβα, που χτίστηκε πριν από 500 χρόνια και καταστράφηκε το 17ο αιώνα», γράφει η σερβική beta.

«Θέλουμε να ξαναφέρουμε την ιστορία του τόπου μας που είναι μοναδική  σε αυτό το μέρος της Ευρώπης δήλωσε ο Σίνιτσα Μάουρους, γραμματέας της κροατο-τουρκικής φιλίας της πόλης Όσιγιεκ, ο οποίος  προτείνει την ανακατασκευή της γέφυρας Σουλεϊμάν.

«Η τούρκικη σειρά έχει συμβάλει σημαντικά στο να κερδίσει την υποστήριξη και την ενίσχυση του ενδιαφέροντός μας για το έργο¨, δήλωσε ο Maurus, προσθέτοντας ότι για αυτό έλαβε υποστήριξη από την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Κροατία.

Όπως διευκρίνισε η ανακατασκευή της γέφυρας θα χρηματοδοτηθεί μέσω  ιδιωτικού φορέα, ως μέρος της έρευνας που χρηματοδοτείται από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πόλη Όσιγιεκ – Osijek, βρισκόταν υπό οθωμανική κυριαρχία επί 150 χρόνια, από το 1526.

Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία η ξύλινη γέφυρα που συνέδεε το Ζάγκρεμπ και την Ντάρντα, χτίστηκε από τον Σουλεϊμάν το 1566 μόνο σε 17 ημέρες και δούλευαν για αυτήν 25 χιλιάδες άτομα, ήταν μήκους 8 χιλιομέτρων και πλάτους έξι μέτρων.
Σκοπός του Σουλεϊμάν ήταν να γεφυρώσει τους υγροτόπους της περιοχής, ανοίγοντας δρόμο για την κατάκτηση της Βιέννης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: