ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Οι μπερδεμένοι ψυχικά άνθρωποι γίνονται αιρετικοί.




«Οι μπερδεμένοι ψυχικά άνθρωποι γίνονται αιρετικοί. Η αίρεσις όμως είναι σύστημα και, ως σύστημα που είναι, κάνει τους ανθρώπους δραστηρίους, ενεργητικούς, μεθοδικούς. Η Εκκλησία μας όμως δεν είναι σύστημα. Είναι αγάπη, είναι σεβασμός προσώπου, είναι ελευθερία προσώπου, είναι ο Χριστός, είναι το παν.

Για να είσαι μεθοδικός, ενεργητικός, αποτελεσματικός μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, πρέπει να έχεις σωστή σχέση με τον Χριστό. Εάν δεν έχεις σωστή σχέση με τον Χριστό, τότε γίνεσαι σκληρός, δηκτικός, μεσσίας, ζηλωτής, τεμπέλης και χίλια-δυο άλλα πράγματα και το πιο τραγικό είναι ότι όλα αυτά τα ανάγεις σε πνευματικότητα και θεωρείς ότι εργάζεσαι για τον Χριστό, ενώ εργάζεσαι για τον διάβολο και έτσι γίνεσαι χειρότερος από τον αιρετικό».

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ : Από το Σημειωματάριο ενός Υποτακτικού. ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ. ΜΗΛΕΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ.......το χειροτερο απ ολα ειναι η αιρεση μεσα,στην ιδια τν εκκλησια μας... σε καποια προσωπα της εκκλησιας μας.
δυστυχως γνωρισα καποια πλανεμενη ομαδα ατομων , σε μια ενορια καπου στην Αθηνα,
οι οποιοι /ες ανηκουν στον Νικολαιτισμο και ειναι και οικουμενιστες.
ειναι τοσο αδιστακτοι και δαιμονισμενοι , που απειλουν κιολας , οταν τους καταλαβεις.Εφυγα απο κει , γιατι ειχα τρομαξει.

Ανώνυμος είπε...

αυτο το βιβλιο, μου το δανεισε μια αδελφη να το διαβασω....και ειναι ωραιο..αλλά μου εκανε εντυπωση μεγαλη, που δεν ειχε ουτε μια εικονα του Οσ.Γερ. Πορφυριου μεσα.