ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Αγία Μάρτυς Αλίνα του Βελγίου(18 Ιουνίου)Η Αγία Αλίνα ή Αλένα (Alena) γεννήθηκε στο Ντιλμπέκ (Dilbeek), έξω από τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο τον 7ο αιώνα. Κόρη των Δουκών του Ντιλμπέκ, η Αγία Αλίνα ασπάστηκε, κρυφά από τους παγανιστές γονείς της, το χριστιανισμό, ερχόμενη σε επαφή με τον χριστιανό Ιερέα Αμάνδο (Amandus), Ιερέα του Αββαείου στο Φορέ (Forest/Vorst) των Βρυξελλών.

   Η Αγία Αλίνα συμμετείχε στις λειτουργίες κρυφά, λέγοντας διάφορες δικαιολογίες στους γονείς της. Μία νύχτα ο πατέρας της είπε στους φρουρούς του να την ακολουθήσουν, και αφού την ακολουθούσαν για αρκετή ώρα είδαν την Αγία Μάρτυρα να μπαίνει σε ένα εκκλησάκι στο Φορέ.


  Ο πατέρας της θεώρησε πως οι Χριστιανοί την μάγεψαν προκειμένου να ασπαστεί την πίστη τους και διέταξε να την συλλάβουν. Όταν οι φρουροί του πατέρα της προσπάθησαν να την συλλάβουν εκείνη αντιστάθηκε. Όπως πάλευε μαζί τους, μια και αντιστάθηκε, της έκοψαν το ένα χέρι. 
Τότε η Αγία Αλίνα παρέδωσε τη ψυχή της στον Κύριο που τόσο αγάπησε, περίπου το 640 . Το χέρι της το πήρε ένας Άγγελος και το τοποθέτησε μπροστά στο ιερό στο εκκλησάκι όπου εκκλησιαζόταν συχνά.


Το κενοτάφιο της Αγίας Αλίνας στον Καθολικό Ναό Sint-Denijskerk

Αφού συνέβη αυτό το θαύμα, οι γονείς της έγιναν Χριστιανοί. Σε πολλές απεικονίσεις της παρουσιάζεται με το ένα χέρι κομμένο να γιατρεύει έναν τυφλό άντρα ή μαζί με έναν άγγελο να την βοηθάει.
Στο εκκλησάκι στο Φορέ του Βελγίου, το οποίο ανήκει στον δήμο των Βρυξελλών, βρίσκονται τα ιερά λείψανά της και είναι ένας γνωστός τόπος προσκυνήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: