ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Με τον εκκλησιασμό μεταφερόμαστε από τη γη στον ουρανό!Αγ.Ιωάννου Χρυσοστόμου)



  «Όπως ένα λιμάνι χωρίς ανέμους και κύματα παρέχει μεγάλη ασφάλεια στα πλοία που αγκυροβολούν εκεί, έτσι ακριβώς και ο οίκος του Θεού, σαν από κάποια θύελλα εξαρπάζει από τα κοσμικά πράγματα όσους μπαίνουν σ’ αυτόν και τους επιτρέπει να σταθούν με μεγάλη γαλήνη και ασφάλεια και να ακούνε τα Θεία λόγια.

  Αυτός ο χώρος είναι η βάση της αρετής, διδασκαλείο φιλοσοφίας. Πάτησε στα πρόθυρα μόνο κι αμέσως θα αποβάλλεις τις βιοτικές φροντίδες. Πέρασε μέσα στο προαύλιο και σαν κάποια αύρα πνευματική θα περιστοιχίσει την ψυχή σου. Αυτή η ησυχία οδηγεί σε θρησκευτικό δέος και διδάσκει σωφροσύνη. Ανορθώνει το φρόνημα και δεν αφήνει να θυμάσαι τα παρόντα. Σε μεταφέρει απ’ τη γη στον ουρανό.

  Αν όμως χωρίς σύναξη είναι τόσο μεγάλο το κέρδος από την εδώ παρουσία, όταν Προφήτες από παντού φωνάζουν, όταν Απόστολοι κηρύττουν το Ευαγγέλιο, όταν ο Χριστός στέκεται στη μέση, όταν ο Πατέρας δέχονται αυτά που γίνονται, όταν το Άγιο Πνεύμα χορηγεί τη δική Του αγαλλίαση, με πόση ωφέλεια πλημμυρισμένοι φεύγουν από εδώ οι παρόντες; Πόση πάλι ζημιά παθαίνουν οι απόντες;»

Απ’ το βιβλίο «Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΥ» των Εκδ. «ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: