ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΝΗΣΤΕΙΑ...

  Πολλοί άθεοι στερούνται το φαγητό και την ενδυμασία τους, τον ελεύθερο χρόνο τους, την άνεση τους κλπ για να τα προσφέρουν στους αδύνατους και τους στερημένους. Και το κάνουν αυτό στα πλαίσια της ανθρώπινης συμπονοιας ή ακόμα και κάποιας κοσμοθεωρίας τους.

 ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ! Εμείς οι χριστιανοί, οι οποίοι παραλάβαμε την εντολή της αγάπης και της προσφοράς, όχι μόνο εφευρίσκουμε προφάσεις για να μην ελεούμε...αλλά επίσης όταν προκύψει νηστεία, την εξουθενώνουμε σαν έννοια και λέμε ανοησίες τύπου ''καλύτερα να ντύσεις ένα παιδί λχ παρά να νηστέψεις'' Σαν να να ακυρώνει λχ η εντολή της αγάπης την εντολή της νηστείας.Ή σαν να μην είναι η νηστεία συλλογική εκκλησιαστική πράξη και υποχρέωση. Ή σαν να είναι η νηστεία αίτιος της παγκόσμιας δυστυχίας και όχι η πλεονεξία και η κατάχρηση, οι οποίες λύνουν την νηστεία! 

Λοιπόν ακούστε να μάθετε . Νηστεύω για να στερηθώ όχι μόνο το παραπάνω, πράξη δίκαια, αλλά και το χρειαζούμενο σε μένα, για να το προσφέρω σε αυτόν ο οποίος στερείται! Πράξη θεϊκή! Ποτέ μου δεν άκουσα ή δεν διάβασα πουθενά'' δεν έφαγα το πάσχα ή δεν ντύθηκα ή δεν διασκέδασα για να βοηθήσω τους άλλους'' . Αυτό θα είχε νόημα. 

Να! Πηγαίνετε στα συσσίτια και τα καταγώγια να δείτε πόσοι άθεοι και αλλόθρησκοι περνούν την εορτή βοηθώντας, μακριά από την ζεστασιά του  σπιτιού τους. Χωρίς όφελος. Χωρίς να πιστεύουν στην ανταπόδοση. Βέβαια ας κρατούσαμε την δικαιοσύνη τουλάχιστον δηλαδή να στερηθούμε για να προσφέρουμε για να νηστέψουμε αληθινά και ας αφήναμε τα θεϊκά στους δυνατούς ! Αλλά είπαμε.Ούτε αυτό δεν το κάνουμε. Ιδέα και εξυπνάδα μόνο! Οι χριστιανοί σκεφτόμαστε μόνο την κακοπάθεια της κοιλιάς μας και θυμόμαστε τα γυμνά παιδιά μόνο για να υποδείξουμε στους άλλους τα καθήκοντα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: