ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Όσιος Πέτρος Κορίτσκι ο θαυματουργός Άγιος της Σερβίας(+5/18 Ιουνίου 1270)

Αποτέλεσμα εικόνας για Преподобни Петар Коришки

Ο Όσιος Πέτρος Κορίτσκι έμεινε ορφανός από πατέρα σε μικρή ηλικία.Όταν κοιμήθηκε και η μητέρα του τότε αποφάσισαν με την μικρή του αδελφή,την Γιελένα,να ασκητέψουν στις σπηλιές της Κόρισα(κοντά στο σημερινό Πρίζρεν).



Saint Peter Koriški Hermitage.JPG




Το ερημητήριο του Αγίου Πέτρου Κορίτσκι στην Κόρισα

Αργότερα χώρισαν και ο Όσιος Πέτρος συνέχισε την άσκησή του στο Crna Reka(Μαύρος Ποταμός).Η παράδοση λέει ότι είχε πολλούς δαιμονικούς πειρασμούς,τους οποίους νίκησε με την νηστεία και την προσευχή.




Μία φορά μετά από  τεσσερακονθήμερη νηστεία,του εμφανίστηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και του είπε ότι η προσευχή του εισακούστηκε από τον Θεό και έτσι κατανίκησε τον πειρασμό.Μάλλον εξαιτίας αυτού του θαύματος ο ένας ναός στην Μονή της Crna Reka,που έχει φτιαχτεί μέσα στο σπήλαιο,είναι αφιερωμένη στους Αγίους Αρχαγγέλους.


Σχετική εικόνα
Η αγία βιοτή του είλκυσε πολύ κόσμο κοντά του.Γι αυτό μετά από μία περίοδο αποτραβήχθηκε και πάλι στις σπηλιές της Κόρισα,όπου εκοιμήθη στις 5/18 Ιουνίου 1270 ή 1275.Οι άνθρωποι κατάλαβαν ότι ανεχώρησε για τον Κύριο καθώς έβλεπαν την σπηλιά του λουσμένη στο φως,και για πολλές ημέρες ακούγονταν αγγελικές μελωδίες.

 Στα μέσα του 15ου αιώνα,μετά την επιδρομή των Τούρκων,το ερημητήριο του Αγίου Πέτρου στην Κόρισα εγκαταλείφθηκε και το λείψανό του μεταφέρθηκε στο μοναστήρι Crna Reka

Δεν υπάρχουν σχόλια: