ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Σβεν(СВЕНСКАЯ +17 Αυγούστου)

 Την εικόνα της Παναγίας του Σβεν την αγιογράφησε ο Όσιος Αλύπιος της Λαύρας,ο περίφημος αγιογράφος της Λαύρας των Σπηλαίων. (ΕΔΩ)
ДОБРОГО ДНЯ
Είναι γνωστή για την θεραπεία των τυφλών,των κατειλημμένων από ακάθαρτα πνεύματα και θεωρείται ότι προστατεύει από τους εχθρούς.
Икона Божией Матери Свенская (Печерская)
 Στην εικόνα παρουσιάζεται η Παναγία να κάθεται σ'έναν θρόνο κρατώντας τον το Βρέφος Χριστό στα γόνατά της.Στα δεξία του θρόνου βρίσκεται ο Άγιος Θεοδόσιος της Λαύρας των Σπηλαίων και ο Άγιος Αλύπιος.Μέχρι το 1288 η εικόνα βρισκόνταν στην Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου.Την ίδια χρονιά μεταφέρθηκε στην Μονή Σβεν του Μπριάνσκ η οποία εορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Легенды и быль - Брянская областная научная универсальная ...
 Ο πρίγκηπας Ρωμανός Μιχαήλοβιτς του Τσερνιγκώβ,όντας στο Μπριάνσκ,τυφλώθηκε.Ακούγοντας για την θαυματουργή εικόνα του Οσίου Αλυπίου έστειλε αγγελιοφόρο στο μοναστήρι,ζητώντας να σταλεί η εικόνα στο Μπριάνσκ.Κτά την διάρκεια του ταξιδιού οι μοναχοί διανυκτέρευσαν στην δεξιά όχθη του ποταμού Σβεν. Το πρώι οι ταξιδιώτες πήγαν στη βάρκα για να προσκυνήσουν την εικόνα,δεν την βρήκαν όμως εκεί. Την είδαν να κρέμεται στα κλαδιά μίας βελανίδιας σε έναν λόφο στην απέναντι όχθη. Μόλις το έμαθε ο πρίγκηπας Ρωμανός,τον έφεραν με τα πόδια σε εκείνο το σημείο.
Брянский Образ | В начале было Слово…

 Ο πρίγκηπας προσευχήθηκε μπροστά στην εικόνα και υποσχέθηκε να χτίσει σε εκείνο το σημείο ένα μοναστήρι και να το  προικίσει με όση γη πιάνει το ανθρώπινο μάτι κοιτάζοντας από τον λόφο. Μετά την θερμή του προσευχή ο πρίγκηπας επανέκτησε την όρασή του.. Πρώτα είδε το μονοπάτι,μετά τα κοντινα αντικείμενα και έπειτα όλα τα γύρω μέρη.
Свенская Печерская икона Божией Матери
 Έτσι χτίστηκε στο σημείο αυτό το Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Το δέντρο πάνω στο οποίο βρέθηκε η εικόνα το έκοψαν για να αγιογραφηθούν πάνω στο ξύλο άλλες εικόνες.
Свенский Успенский мужской монастырь, п. Супонево Брянской области

Η εικόνα της Παναγίας του Σβεν εορτάζει τρεις φορές τον χρόνο.Στις 3 Μαΐου,όπου τιμάται η μνήμη του Οσίου Θεοδοσίου και στις 17 Αυγούστου,όπου εορτάζει ο Όσιος Αλύπιος που την αγιογράφησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: