ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Όταν ο Αγ.Γεώργιος Καρσλίδης συνάντησε κατά τρόπο θαυμαστό , έναν άσκητή, πού ήταν θείος του.


  Το 1936 μετέβη ο όσιος, προσκυνητής στους Αγίους Τόπους.
 Στά συναξάρια και στους βίους πολλών ανθρώπων του Θεού παρατηρούμε τον διακαή πόθο να προσκυνήσουν τους τόπους όπου έζησε, δίδαξε και θαυματούργησε ο Κύριος. 
Ταπεινός προσκυνητής και ο όσιος Γεώργιος, με κατάνυξη και δέος επισκέπτεται τα ιερά προσκυνήματα. 

 Σ' ένα άσκητήριο, παρά τη μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στα Ιεροσόλυμα, συνάντησε, κατά τρόπο θαυμαστό , ένα άσκητή, πού ήταν θείος του. 
Ο Θεός φώτισε τον ασκητή και τού φανέρωσε πώς ο διερχόμενος νέος κληρικός είναι ανιψιός του. 
Με συγκίνηση ασπάσθηκαν τόν έν Κυρίω ασπασμό και ο όσιος με σεβασμό ζήτησε τις νουθεσίες του ενάρετου ασκητή θείου του, αν πρέπει να παραμείνει στη μονή της Αναλήψεως εκεί που είναι, πλησίον του κόσμου, ή ν' αναχωρήσει για την ησυχία του Αγίου Όρους.
 Ό ασκητής θείος του του είπε πώς θα πρέπει να παραμείνει εκεί που είναι, γιατί είναι αναγκαίος. Η αμαρτία έχει βυθίσει τόν κόσμο σε σκοτάδι, έχει χάσει το φώς του και δεν έχει οδηγό, να κηρύττει τον λόγο του Θεού, να ελεεί, να συμπάσχει και ν' αναπαύει ψυχές...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο ασκητής είναι ο Ροδίων από τον Πόντο . Αρχικά ασκήτεψε στην ερημο των Καστελειων και μετά στη Λαυρα του Αγίου Σαββα . Οι ημερομηνίες συμπίπτουν με την επίσκεψη του Αγίου Γεωργίου στη Λαυρα τουΑγ Σαββα.