ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

H λέπρα του γκράφιτι


Οι τύποι με τα σπρέι βεβηλώνουν αρχαία μνημεία, βάφουν δημόσιους χώρους, ΜΜΜ, μαγαζιά, κατοικίες ανθρώπων αλλά δεν λερώνουν με μπογιές το σπιτάκι τους…Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η ΕΛ.ΑΣ. (δηλαδή ο Τάκης -νιάου- Θεοδωρικάκος)
ανακοίνωσε ότι μειώθηκε η εγκληματικότητα! Τούτη η ανακοίνωση ούτε σαν ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί και προκαλεί οργή∙ ειδικά από τη στιγμή που είναι εμπεδωμένο το αίσθημα της ανασφάλειας στους πολίτες. Σε αυτό το ζήτημα αξίζει να επισημανθεί η μαζικότερη εκδήλωση εγκληματικότητας, η οποία στρέφεται εναντίον του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας – δημόσιων και ιδιωτικών. Τα γκράφιτι δεν έχουν αφήσει απείραχτη οικία, δημόσιο χώρο, μέσο μαζικής μεταφοράς, κάθε διαθέσιμη επιφάνεια.

Το κράτος όχι μόνο δεν προσπαθεί να αναχαιτίσει τούτη την τρισβάρβαρη επίθεση στην τσέπη, στην αισθητική και την ψυχολογική κατάσταση των πολιτών, αλλά την ενθαρρύνει με την ανοχή του. Αντί να αλλάξει προς το αυστηρότερο ο σχετικός νόμος, να τεθούν περιορισμοί ή έξυπνοι φραγμοί στα καταστήματα που πωλούν μπογιές για γκράφιτι (όπως η διάθεσή τους μόνο σε ενηλίκους και υποχρέωση ονομαστικής αγοράς των σπρέι) και να γίνεται στους δράστες καταλογισμός των εξόδων αποκατάστασης των φθορών, τα πράγματα έχουν αφεθεί ως έχουν. Μάλιστα, το κλείσιμο του ματιού από το κράτος στους ανεξέλεγκτους μπογιατζήδες το έχουν πάρει χαμπάρι και στο εξωτερικό, και οι «ομότεχνοί» τους έρχονται στην Ελλάδα για να ξεχαρμανιάσουν ατιμώρητοι.

Στις γειτονιές όπου φυλάσσονται τα σπίτια των δισεκατομμυριούχων και των πολιτικών οι συμπλεγματικοί που καταστρέφουν ολόκληρες πόλεις με τα σπρέι τους δεν πάνε να βάψουν. Ούτε τα σπιτάκια τους πειράζουν. Κορόιδα είναι; Η εσωτερική ασχήμια που αποτυπώνουν με χρώματα είναι για τις οικίες και τα καταστήματα των άλλων.

Η ασχήμια παρακμιακών καθεστώτων όπως αυτά των τελευταίων δεκαετιών δεν κρύβεται πλέον. Σε αρπάζει από τα μούτρα αμέσως μόλις βγεις από το σπίτι σου.

Είναι ηθική αλλά και πρακτική υποχρέωση όλων των υγιών δυνάμεων να θέσουν τη λέπρα του γκράφιτι άμεσα και πολύ ψηλά στην ατζέντα και οι ψηφοφόροι να μαυρίσουν τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες και τους πολιτικούς που δεν πήραν μέρος σε αυτή τη μάχη.

1 σχόλιο:

Α.Κ. είπε...

Νομίζουν πως "εκφράζονται" και "κάνουν αντίσταση" εναντίον του φασισμού που βιώνουν. Δεν καταλαβαίνουν τον ολοκληρωτισμό που επιβάλλουν με το έτσι θέλω.