ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

ΜΗΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΑΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΣ»


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 12η Ιουνίου 2023.

Ο ΗΔΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΩΣΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

(Σχόλιο στην προβολή σε Σχολείο της ταινίας «ΑΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΣ»)

Έχουμε τονίσει πολλές φορές στις ανακοινώσεις μας, ότι ο πανσεξουαλισμός και η σαρκολατρία έχει κυριεύσει την ανθρωπότητα! Το χειρότερο είναι η επικράτηση, ως «φυσιολογικό», ό,τι αποκρουστικό έχει καταγραφεί στον πανανθρώπινο κώδικα ηθικής, όπως είναι οι ανομολόγητες γενετήσιες διαστροφές, οι οποίες αποχαρακτηρίστηκαν πλέον ως αφύσικες, με αστήρικτα επιχειρήματα, από συγκεκριμένα και κατευθυνόμενα «επιστημονικά» κέντρα. Αναφέρουμε για παράδειγμα την παιδεραστία στην Ευρώπη, η οποία οργανώνεται σε συλλόγους, με πολυπληθή μέλη, για τη διεκδίκηση των «δικαιωμάτων» των παιδεραστών!

Ως και πολιτικό φορέα ίδρυσαν στην Ολλανδία και αλλαχού! «Στην Ολλανδία ήδη από το 1959 είχε δημιουργηθεί ομάδα ψυχολόγων που είχαν αποστολή τη νομική απορρύθμιση της παιδεραστίας – και δέκα χρόνια αργότερα, όταν ο δημόσιος λόγος απελευθερώθηκε ακόμα περισσότερο, εξέδωσαν το βιβλίο Sex met kinderen (Σεξ με παιδιά), όπου επιχειρηματολογούσαν υπέρ των σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ενηλίκων και παιδιών. Το αίτημα να μη θεωρείται η παιδεραστία ψυχική διαταραχή ακούστηκε την ίδια εποχή στη Δυτική Γερμανία όπου ξεφύτρωσαν ομάδες υπέρ της νομιμοποίησης της αιμομιξίας και της παραφιλίας» «Στις 7 Μαΐου 1977, η γαλλική εφημερίδα Libérationανακοίνωνε τη δημιουργία ενός “Μετώπου για την Απελευθέρωση των παιδεραστών”(FLIP)».

Χαρακτηριστική επίσης περίπτωση είναι και η αποκρουστική κτηνοβασία, η οποία παίρνει σαρωτικές διαστάσεις στο δυτικό κόσμο. Μόνο στην Γερμανία υπάρχει ένωση με τουλάχιστον700.000 μέλη, διεκδικώντας το «δικαίωμα» να συνευρίσκονται με ατυχή ζώα!

Εκεί βέβαια που τα πράγματα έχουν ξεφύγει είναι η ομοφυλοφιλία, ως εν εξελίξει ενός παγκοσμίου παροξυσμού. Και ενώ, από το απώτερο ιστορικό παρελθόν έως τα τελευταία χρόνια, θεωρούνταν σοβαρή παρέκκλιση από την φυσιολογική σχέση άρρενος και θήλεος, «το 1973, μετά από μεγάλες πιέσεις από το κίνημα των ομοφυλοφίλων, αποφασίστηκε με ψηφοφορία στην Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία και 58% πλειοψηφία (περίπου 10.000 ψήφοι) να μην θεωρείται πλέον ἡ ομοφυλοφιλία ψυχιατρική διαταραχή», αλλά ούτε και σεξουαλική διαστροφή, αλλά «φυσιολογική σεξουαλική επιλογή».

Έκτοτε διεθνείς οργανισμοί (μηδέ αυτού του ΟΗΕ εξαιρουμένου), κυβερνήσεις, ΜΚΟ, πολιτικά κόμματα, κοινωνικές ενώσεις κλπ, έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου υπεράσπιση και προώθηση της ομοφυλοφιλίας, ως «προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων»των ομοφυλοφίλων. Οι κυβερνήσεις, κυρίων των δυτικών χωρών, η μια μετά την άλλη ψηφίζουν νόμους υπέρ των ομοφυλοφίλων, όπως ποινικοποίηση κάθε διάκρισης, θέσπιση «γάμων» ατόμων του ιδίου φύλου, υιοθεσία παιδιών κλπ. Και το χειρότερο απ’ όλα «η αμφισβήτηση της ιδιότητας του ατόμου ως άνδρα, γυναίκας ή άλλου», με την «αναζήτηση της ταυτότητας φύλου»! Ότι δηλαδή δεν είναι προκαθορισμένο το φύλο του κάθε ανθρώπου με τη γέννησή του, αλλά αυτό καθορίζεται αργότερα, με την «έρευνα» του εαυτού του!

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής καμπάνια «διαφώτισης» για την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας ως μια «φυσιολογική σεξουαλική επιλογή» και στην εκπαίδευση, με την εισαγωγή του αμφιλεγόμενου μαθήματος της «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» και με άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως αυτό των «έμφυλωνταυτοτήτων».

Αφορμή για την παρούσα ανακοίνωσή μας πήραμε από πρόσφατο γεγονός, το οποίο έφερε μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και την κοινωνία γενικότερα με την προβολή «βραβευμένης» ταινίας με ομοφυλοφιλικές σκηνές σε μαθητές δημοτικού Σχολείου. Δείτε την είδηση: «Σοκ έχει προκαλέσει η καταγγελία που έγινε κατά δασκάλας δημοτικού, η οποία πρόβαλε ερωτική ταινία σε παιδιά 10 ετών. Ξέσπασαν σφοδρές αντιδράσεις και έντονη δυσαρέσκεια από τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας προς το σχολείο και κινήθηκαν νομικά για την υπόθεση. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, που εκπροσωπεί κάποιους από τους γονείς, η δασκάλα του δημοτικού σχολείου της Αθήνας αποφάσισε την τελευταία διδακτική ώρα να προβάλειorthodoxiaonline μία ταινία, με τίτλο “Αγόρια στο ντους”, η οποία “ενίσχυε την ομοφυλοφιλία μεταξύ αρρένων”. Η εν λόγω ταινία δείχνει δύο 12χρονα αγόρια μετά από προπόνηση να μπαίνουν μαζί στο ντους και να έχουν ερωτικές περιπτύξεις. Όπως τόνισε ο δικηγόρος, οι μαθητές που παρακολούθησαν την ταινία έχουν υποστεί σοκ, ενώ ορισμένα παιδιά είχαν αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά γυρίζοντας σπίτι τους, κάτι που “χτύπησε καμπανάκι” στους γονείς. Μάλιστα, ένα παιδί ήταν αρκετά νευρικό, βρισκόταν σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση και έκανε μέχρι και εμετό. Οι γονείς του το προσέγγισαν για να μάθουν τι του συνέβη και εκείνο τους εκμυστηρεύτηκε όσα έγιναν εν ώρα μαθήματος. Ο δικηγόρος σημειώνει ότι πρόκειται για “αισχρή και χυδαία προπαγάνδα” υπέρ της ομοφυλοφιλίας μεταξύ ανηλίκων από τη δασκάλα, η οποία μέχρι στιγμής έχει δεχτεί μόνο συστάσεις από το σχολείο» .


Περί τίνος πρόκειται; «για μια πολυβραβευμένη σουηδική ταινία μικρού μήκους, συγκεκριμένα διάρκειας 9 λεπτών, σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ. Μάλιστα το πολυβραβευμένο φιλμ που έδειξε η δασκάλα στους μαθητές της έχει αναδειχθεί καλύτερη ταινία για παιδιά» και για τούτο βρίσκεται στην παιδαγωγική «πλατφόρμα» του Υπουργείου Παιδείας. Με άλλα λόγια η εν λόγω εκπαιδευτικός ενήργησε νόμιμα μεν, παράτυπα δε, διότι αυτό απευθύνεται σε μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά! Το συμπέρασμα είναι ότι όντως υπάρχουν εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία μυούν τα παιδιά στην «αθωότητα» της ομοφυλοφιλίας!

Από την πληθώρα των δημοσιευμάτων φάνηκε μια ισχυρή αντίδραση μεγάλης μερίδας του κόσμου για τέτοιες επικίνδυνες μεθοδεύσεις στην άγουρη παιδική ηλικία, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όσον αφορά τον ψυχισμό και την εν γένει στρεβλή γνώση της ερωτικής ζωής στα παιδιά. Παρά ταύτα η ΟΛΜΕ, το συνδικαλιστικό όργανο των Καθηγητών Μ.Ε. έσπευσε να υπερασπιστεί την «παιδαγωγική αξία» της ταινίας και την δασκάλα, υποστηρίζοντας πως «θεωρούμε απαράδεκτη και ανυπόστατη τη στοχοποίησητης συναδέλφου που αποφάσισε να προβάλει τη συγκεκριμένη ταινία […] Η συνάδελφος επιτέλεσε το παιδαγωγικό της έργο και ο διευθυντής του σχολείου απάντησε όπου χρειάστηκε τηρώντας το υπηρεσιακό πρωτόκολλο»!

Φυσικά δεν θα περιμέναμε διαφορετική αντίδραση από τον εν λόγω συνδικαλιστικό φορέα, καθότι είναι γνωστοί οι ιδεολογικοί του προσανατολισμοί και η εν γένει στάση του προς την χριστιανική πίστη και την Εκκλησία. Το ίδιο και από το αντιεκκλησιαστικό και αντιχριστιανικό κατεστημένο το οποίο «βλέπει» θετικά τον εκμαυλισμό των παιδιών μας, όπως το εξής δημοσίευμα: «Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά μας τραυματίζονται καθημερινά από τον πουριτανισμό, τη μισαλλοδοξία, τον σεξισμό και την τοξική αρρενωπότητα. Και συνάμα από την εκκωφαντική απουσία μιας οργανωμένης σεξουαλικής εκπαίδευσης στα σχολεία μας, στη βάση της συμπερίληψης, του έμφυλουσεβασμού, της διαφορετικότητας και των δικαιωμάτων»! Τα παιδιά κινδυνεύουν όταν ακολουθούν την φυσικότητα και την παραδεδομένη ηθική! Φοβερό!

Παραθέτουμε, αντί άλλου σχολίου, την εύστοχη παρατήρηση του διακεκριμένου δημοσιογράφου κ. Μανώλη Ανδρώνη: «Άγουρα μυαλά εισάγονται σε μια βιομηχανία πλύσης εγκεφάλου, και περνούν διαδικασίες πρόωρης “ωρίμανσης” αφού βαπτίζονται στην τοξική προπαγάνδα του πανσεξουαλισμού, προκειμένου να εξαχθούν πιο γρήγορα ως καταναλωτικά προϊόντα προς την αποκτηνωμένη κοινωνική “αγορά”. Για να επιτευχθεί αυτό με περισσότερη ευκολία, παραγκωνίζεται σταδιακά ο ρόλος της οικογένειας και οι ηθικές αξίες που μεταδίδουν οι γονείς στα παιδιά. Σαν σωστή νεοταξική σοβιετία, το κράτος αντιλαμβάνεται τα παιδιά ως περιουσία του και επιστρατεύει υπάκουους και “αξιολογημένους” εκπαιδευτικούς να προγραμματίζουν τους αυριανούς πολίτες με μια νοοτροπία σκλάβων που το πολυτιμότερο δικαίωμα τους γίνεται ο αυτοπροσδιορισμός του περιεχόμενου των εσωρούχων τους.

Τι μας δίδαξε το περιστατικό με τη δασκάλα που έδειξε σε μαθητές δημοτικού την ταινία “Τα αγόρια στο ντους”, στην οποία προβάλλονται ερωτικές σκηνές ανάμεσα σε ανήλικα αγόρια; Ένα “πολυβραβευμένο” παιδαγωγικό έγκλημα!» Και συνεχίζει: «Όλες οι ταινίες συνθέτουν έναν πολιτισμικό χυλό νεοταξικής(παρα)μόρφωσης και δεν μαρτυρούν τίποτα που να προσδίδει ελληνική ταυτότητα. Κυρίως έχουν να κάνουν με τη “διαφορετικότητα”, με τα “στερεότυπα”, μετις “έμφυλες ταυτότητες”, με την “οικολογική κρίση” και όλα τα νοηματικά ορόσημα της νεοεποχίτικης ατζέντας. Σε ένα σύνολο περίπου 40 ταινιών, δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ ταινία που να αναδεικνύει την ελληνική ιστορία, την ελληνική κουλτούρα, τις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδας μας ή οποιαδήποτε μεγάλη προσωπικότητα που έχει γεννήσει η Ελλάδα. Για προβολή της Ορθόδοξης πίστης, ούτε καν το συζητάμε, δεν υπάρχει ούτε ίχνος που να μαρτυρά πως οι μαθητές ζουν σε Ορθόδοξη χώρα. Όλα αυτά ξυπνούν εθνική και συλλογική συνείδηση, άλλα η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει στρατούς από κοιμισμένα όντα με ατομική συνείδηση».

Οι προβληματισμοί και οι εύστοχες επισημάνσεις του εκλεκτού δημοσιογράφου, είναι και δικοί μας προβληματισμοί. Βγάζουμε αβίαστα το συμπέρασμα ότι το έρεβος της κατάπτωσης του δυτικού κόσμου μεταφέρθηκε και στην ορθόδοξη πατρίδα μας. Η δυτική αποχριστιανοποίηση είναι παρούσα και στην Ελλάδα μας, παρά το γεγονός ότι οφείλει την επιβίωσή της στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στις σωτήριες διδασκαλίες και αρχές της. Η παιδεία μας δεν είναι πια διαποτισμένη από τα νάματα της ελληνορθόδοξης παράδοσης, όπως επιτάσσει το Σύνταγμά μας, αλλά από τα «άθεα γράμματα» των δυτικών, όπως τα χαρακτήριζανοι αείμνηστοι διδάσκαλοι του Γένους μας, οιπραγματικοί διαφωτιστές.

Φυσικά δεν είναι δύσκολο να διακρίνει ο κάθε νοούμενος την ανεπανόρθωτη ζημία η οποία προκαλείται στην νεολαία μας. Ο «δικαιωματισμός», η αποθέωση του «εγώ», η περιθωριοποίηση των ηθικών αξιών και υγιών προτύπων και το άγουρο «ξύπνημα» της σεξουαλικότητας είναι αποτυπωμένα στον πρωτοφανή βαρβαρισμό που επικρατεί μέσα και έξω από τα Σχολεία μας. Το μίσος, η εξουσιαστική επιβολή, ο οπαδισμός, και η εκδικητικότητα είναι έκδηλες και ανησυχητικές πτυχές της σύγχρονης μάστιγας η οποία ονομάζεται bulling, με τραγικά αποτελέσματα, όπως τα μαχαιρώματα μεταξύ των παιδιών, τους φόνους, τις ληστείες, την βία, την τρομοκρατία, τις σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς, την ασέβεια, την χυδαία αισχρολογία, και άλλαπολλά. Μπορεί κάποιος «ειδήμων», από αυτούς που στηρίζουν και εφαρμόζουν τον «δικαιωματισμό» στα Σχολεία, ότι μπορεί αυτού του είδους η «παιδεία» να αντιστρέψει την λίαν ανησυχητική κατάσταση;

Κλείνουμε την ανακοίνωσή μας εκφράζοντας την έντονη ανησυχία μας για την πολυποίκιλη κατάπτωση και της νεολαίας μας. Έχουμε τη βεβαιότητα πως με την απαξίωση των πανανθρώπινων και κύρια των χριστιανικών πνευματικών και ηθικών αξιών, μέσω των «μοντέρνων» εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δημιουργούνται τεράστια κενά στον ψυχισμό των νέων παιδιών, προσπαθώντας να τα γεμίσουν με σύγχρονα αντιεπιστημονικά ιδεολογήματα, όπως αυτό των «πολλών φύλων», πέραν του άρρενος και θήλεος, ή της «αναζήτησης ταυτότητας φύλου»! Η ιστορία μας διδάσκει ότι όλες οι κοινωνίες του παρελθόντος, που αποκόπηκαν από τις πανανθρώπινες ηθικές αξίες και βουτήχτηκαν στην ικανοποίηση των ορμέμφυτων καταστράφηκαν! Θεωρούμε ότι εκπαιδευτικά προγράμματα, τύπου «Αγόρια στο Ντους», και ό, τι άλλο προωθεί τον ηδονισμό και την ικανοποίηση των παθών, έχουν ολέθρια άμεσα αποτελέσματα και σηματοδοτούν ένα λίαν ζοφερό μέλλον για την πατρίδα μας και ολόκληρη την ανθρωπότητα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο δημοσιογράφος που παραπέμπει η ανακοίνωση νομίζω λέγεται Ελευθέριος Ανδρώνης κι όχι Μανώλης. Αν μπορεί ας ελεγχθεί και να διορθωθεί από την Μητρόπολη