ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

''Εκσυγχρονισμός'' και Εκκλησία...

  Mε αφορμή την υπόθεση του Ι.Ν. Άγιου Νικολάου Ραγκαβά , influencers, τηλεπερσόνες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, αφού πήραν το μέρος του ιερέα και μας έδειξαν γι' άλλη μια φορά πόσο "προχωρημένοι" και open-minded είναι, δεν παρέλειψαν να παπαγαλίσουν και τη γνωστή προοδευτική μπούρδα : αν η Εκκλησία θέλει να κερδίσει κόσμο, αν θέλει να αυξήσει την επιρροή της, θα πρέπει να αλλάξει, να "εκσυγχρονιστεί", να ακολουθήσει το ρεύμα των καιρών. Έλα όμως που κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πραγματική ζωή.

  Τις τελευταίες δεκαετίες στις ΗΠΑ, οι Εκκλησίες εκείνες που είδαν τους πιστούς να τις εγκαταλείπουν και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς, είναι οι λεγόμενες "προοδευτικές", αυτές που ακολούθησαν το "ρεύμα των καιρών", που απλοποίησαν το τελετουργικό τους, που έγιναν πιο "συμπεριληπτικές" και υιοθέτησαν κάθε ορθοπολιτική μόδα (πχ η Επισκοπική ή η Πρεσβυτεριανή Εκκλησία). 
 Αντίθετα, αυτές που αύξησαν θεαματικά την επιρροή τους, είναι οι "συντηρητικές" εκκλησίες, όπως οι Μορμόνοι και οι Νότιοι Βαπτιστές, που έμειναν ίδιες και εξακολουθούν να απαιτούν πίστη στα παραδοσιακά δόγματα.
Να το έχετε στο μυαλό σας : όταν βλέπετε προοδευτικούληδες, που συνήθως δεν περνάνε ούτε έξω από ναό, να φωνάζουν για την ανάγκη "εκσυγχρονισμού" της Εκκλησίας, δεν είναι επειδή τους έπιασε ο πόνος για την επιβιώσή της. Είναι επειδή ξέρουν πως αυτός ο "εκσυγχρονισμός" είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να καταστραφεί η Εκκλησία.
Y.Γ. Μεγάλος G. K. Chesterton από το 1906 : "We do not want, as the newspapers say, a church that will move with the world. We want a church that will move the world."
Tilemachos Chormovitis

Δεν υπάρχουν σχόλια: