ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Οι Άγιοι Απόστολοι, και όλοι οι μαθητές του Χριστού, διήλθαν δια της πύλης του θανάτου.


 Θυμάστε οι Άγιοι Απόστολοι πόσο ταλαιπωρήθηκαν. Διωγμούς, περιστάσεις, οδοιπορίες, χειμώνες, ακαταστασίες, ναυάγια. Και λέει κανείς, τι τα ήθελαν όλα αυτά οι Άγιοι Απόστολοι; Δεν μπορούσε ο Θεός να τους απαλλάξει; 
 Ο καημένος ο Άγιος Απόστολος Παύλος 14 ημέρες θηριομαχούσε μέσα στη θάλασσα με το πλοίο εκείνο! Δεν τον έφταναν τα βάσανα που είχε; Ήταν ανάγκη να ναυαγήσει κιόλας; Κι όμως ο Θεός δεν τους απάλλαξε από τίποτα από όλα αυτά αλλά ήταν «πάντοτε τήν νέκρωσιν τοῦ κυρίου Ἰησοῦ ἐν τῷ σώματι περιφέροντες, ἵνα καί ἡ ζωή τοῦ Ἰησοῦ ἐν τῷ σώματι ἡμῶν φανερωθῇ».

 Έτσι φανερωνόταν η ζωή του Χριστού στον εαυτό τους. Οι Άγιοι Απόστολοι, και όλοι οι μαθητές του Χριστού, διήλθαν δια της πύλης του θανάτου. 
 Μαρτύρια, αμέτρητα μαρτύρια. Πολυώδυνα βάσανα που δεν μπορεί να τα φανταστεί ο άνθρωπος ούτε να τα σκεφτεί. Και μόνο να τα ακούσει κανείς ανατριχιάζει. Αλλά υπομένοντας όλα αυτά τα μαρτύρια για τον Κύριο Ιησού Χριστό, φανερώνεται η ζωη του Χριστού και στο δικό μας θνητό σώμα. Όλα αυτά τα οποία πάθαιναν οι Άγιοι Απόστολοι τα πάθαιναν για την Εκκλησία, για τους μαθητές τους. Ο θάνατος διενεργείτο στους Αγίους Αποστόλους αλλά η ζωή και η ωφέλεια ήταν στα χέρια των μαθητών.

 Έχοντας λοιπόν οι Άγιοι Απόστολοι τόσο πλούτο διωγμών και παθημάτων και κακοπαθείας και αγώνων πνευματικών, αυτός ο πλούτος, η κληρονομιά που άφησαν στα πνευματικά τους τέκνα, αυτοί όλοι οι αγώνες ήταν οι αγώνες που ήλκησαν τη χάρη του Θεού και η χάρις του Θεού διά των Αγίων Αποστόλων ελκύει τους ανθρώπους κοντά τους. Όταν βλέπεις έναν Άγιο άνθρωπο και να μη σου μιλήσει ακόμα σε παραδειγματίζει με τη ζωή του. Λαμβάνεις ωφέλεια πνευματική και πλησιάζεις το Θεό και σώζεσαι. Έτσι, λέει ο Απόστολος Παύλος, όλα αυτά γίνονται για εσάς, για να πλεονάσει η χάρις και να περισσεύει η ευχαριστία εις την δόξα του Θεού.

π. Αθανάσιος Μητρ. Λεμεσού


Αναφέρει η Αγία Γραφή το θάνατο των αποστόλων; Πώς πέθανε ο καθένας από τους αποστόλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: