ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΕΛΗΑ ΚΑΙ ΚΩΤΣΟ ΒΑΣΙΛΗΑ (ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ 1916 )

ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΑ

Ακουστηκε σημερα ένα τετοιο συνθημα στην κηδεια του βασιλεως Κωνσταντινου και εξεπληξε τους παντες ειδικα τους αριστερους.
Στην σημερινη ελλαδα ως γνωστον κυριαρχουν όχι απλως οι μετριοτητες αλλα οι ανθυπομετριοτητες που παριστανουν και τους ..σοφους αλλα κυριως ειναι κομπλεξικοι και αμορφωτοι χωρις ιχνος ντροπης.

Επειδη γνωριζω αρκετα καλα τα γεγονοτα του εθνικου διχασμου 1915-1920 θα σας πω λιγα λογια για αυτό το περαν πασης αμφιβολιας πατριωτικο συνθημα.
Το 1915 προεκυψε διαφωνια μεταξυ του Βασιλεως Κωνσταντινου(παππου του σημερινου θανοντος) και του Βενιζελου.
Δεν με ενδιαφερει αν ο βασιλευς ηταν η όχι ιδεολογικα με την Γερμανια σημασια εχει ότι ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ παγκοσμιο ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ.
Ο Βενιζελος ηθελε μετα μανιας να μπουμε στον πολεμο(χρηματιστηκε όπως λενε τα απορρητα των Αγγλων που εδοθησαν στην δημοσιοτητα προσφατα)ώστε να χυσουν το αιμα τους τα παιδια της Ελλαδος για την …δημοκρατια και τα ..δικαιωματα των μικρων λαων ως ελεγε!!.(Δεν θελω αντιρρησεις διοτι εχω στα χερια μου 800 σελιδες από διαφορα φυλαδια αγγλικης,γαλλικης και βενιζελικης προπαγανδας !!)για αυτό το θεμα.
Και απορω πως κανεις ιστορικος του πανεπιστημιου δεν το εχει παρει χαμπαρι!!

Ο ελληνικος λαος δεν ηθελε παλι πολεμο μετα τους βαλκανικους πολεμους και συνταχτηκε με τον Βασιλεα του και εναντιον του Βενιζελου.
Με εισηγηση του Βενιζελου (καθως λενε εγγραφα και οι ξενοι)πηραν εναντιον του λαου διαφορα μετρα ένα από τα οποια ηταν ο ναυτικος αποκλεισμος ώστε ο λαος να πεινασει και να αναγκαστει να διωξει τον βασιλεα του !!(σημ.εγινε θορυβος στην Γαλλικη βουλη με την επιστολη αυτή του Βενιζελου τον συχαθηκαν αλλα την προδοσιαν ουδεις εμισησεν)

 Πραγματι άλλο που δεν ηθελαν οι αγγλογαλλοι περαν από τους βομβαρδισμους των ανακτορων ,του ζαπειου, του κεντρου της αθηνας κτλ(λιαν κατατοπιστικος για αυτά είναι ο ενεργησας τους βομβαρδισμους Γαλλος ναυαρχος Φουρνε στις αναμνησεις του) εκαναν και ναυτικο αποκλεισμο και πολλοι Ελληνες πεθαναν κυριολεκτικα της πεινας.Αν πατε σε εφημεριδες της εποχης θα βρειτε και συνταγες για να είναι νοστιμα τα αλαδιαγα λαχανα,μπροκολα χωρις ψωμι κτλ κτλ.
Τοτε ηταν που αυθορμητα ο ελληνικος λαος φωναξε για να ακουσουν οι Αγγλογαλλοι και οι Βενιζελικοι
«Ψωμι κι εληα και Κωτσο βασιληα»

Ένα συνθημα πολύ υπερηφανο που το ειπε ενας λαος υπερηφανος τοτε.Σημερα; Αστα να πανε με την νοοτροπια του.

  Σας κανω και ένα δωρακι από μια εκθεση του γαλλου γερουσιαστου ζοναρ που ανετρεψε τον βασιλεα Κωνσταντινο και εφερε τον στασιαστη Βενιζελο στην αθηνα
Ο Ζοναρ ολίγας ημέρας μετά την άφιξίν του εΐς την Γαλ­λίαν,ήτοι την 9]22 ’Ιουλίου άπηΰθυνε προς τον Ριμπό( σημ δικη μου: Πρωθυπουργου της Γαλλιας) έπίστολην η οποία καταλήγει ως έξης:

«"Οταν έξήτασα τό ύπαρχον εις το υπουργεϊον των ναυτικών τεράστιον άρχεΐον διά νά καταρτί­σω την έκθεσίν μου επί τής άσκηθείσης από τήν Συνεννόησιν πολιτικής εις τήν Ελλάδα διεπίστωσα οτι τά τηλ]ια του ναυτι­κού ακολούθου (2.2. πρόκειται πάντοτε περί τοΰ Ροκψέιγ) συνηθως πληρη ανακριβείων, πάντοτε σχεδόν υποβολιμαία, συνε τέλεσαν σημαντικώς εις τήν περί τοΰ ελληνικού ζητήματος παραπλανησιν τής γνώμης τής κυβερνήσεως καί των νομοθετικών σωματων.

 Δικαιούμαι να διαβεβαιώσω οτι τοΰτο θά ήτο δυνατόν να εχη όλως διάφορον εξέλιξιν εάν ο κ. Γκυγιεμέν(σημ δικη μου:Πρεσβευτου της Γαλλιας εν Ελλαδι)είχε τό άπαιτοΰμενον κΰρος η θέλησιν ό'πως άνακαλέση εις τήν τάξιν τό πλή­θος τών αξιωματικών τής ξηράς καί τής θαλάσσης, οι όποιοι παντες έπολιτευοντο.(σημ δικη μου: μαζι με τον βενιζελο τα εσχδιαζαν όλα) 

Εις τοιοΰτον μάλιστα σημεΐον ώστε όταν εφθασα εκεί ολοι διετασσαν καί κανείς δεν ήτο ΰπεΰθυνος. 'Η πολιτεία τούτων καθώς καί τών διαφόρων ελέγχων συνετέλεσαν κατά πολύ εις την δημιουργίαν τών δυσχερειών, επί τών οποίων απο ενός έτους προσεκοπτεν ή κυβέρνησις. 

Είχαν εκθέσει τό γόητρον μας εις την Ελλαδα καί οί πρέσβεις τής ’Αγγλίας, τής ’Ι­ταλίας και τής Ρωσίας δεν παρέλειψαν νά πληροφορήσουν τάς κυβερνήσεις των οτι ή γαλλική κοινή γνώμη παρεπλανήθη διά τής συνεχούς αποστολής υποβολιμαίων τηλ]των από πράκτορας ολοτελώς διαφευγοντας τον έλεγχον τοΰ πρέσβεως τής Γαλλίας. Πρόκειται περί μιας σελίδος ούχί ενδόξου διά τήν ιστορίαν τής Γαλλίας, τήν οποίαν σπεύδω νά κλείσω».

ΥΓ:μπορει ο Ζοναρ να ντρεποταν για τον ρολο του ο Βενιζελος όμως ψηφισε ειδικο νομο τον οποιον εχω στα χερια μου,«,να γινει ερανος για να κανει ο Ελληνικος λαος δωρο στον Ζοναρ που απεκατεστησε την …δημοκραια στην Ελλαδα».
Λεφτα μαζεψαν κυριως από τους βασιλοφρονες (αν δεν εδιναν ειχαν κοψε ριξε) αλλα δεν ουτε τι δωρο του πηραν ουτε αν πηγαν το οποιο δωρ αν υπηρχε να το δωσουν στον Ζοναρ και αν αυτος το εδεχθη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: