ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Λόγοι του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου


13 Ιανουαρίου μνήμη μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλου.Αιωνία αυτού η μνήμη.Την ευχή και την ευλογία του να έχουμε!
Τα λόγια του να μας φωτίζουν το μυαλό και την ψυχή μας και να γίνουν βίωμα και πράξη μέχρι το τέλος της πρόσκαιρης ζωής μας.

«Κοιτάχτε, αδελφοί γύρω σας. Δεν υπάρχει τίποτα στο οποίο μπορείτε να ελπίσετε. Όλοι μας γέλασαν φοβερά, μας σπάσαν της ψυχής τα φτερά, μας άφησαν μισοπεθαμένους να σερνόμαστε χωρίς αξιοπρέπεια μέσα στον κόσμο. Ο Χριστός είναι ο μόνος αληθινός Πατέρας, η Εκκλησία είναι η μόνη αληθινή μάνα του λαού μας! Γι' αυτό την πολεμούν, γιατί έχουν στόχο εσάς, την φτωχοποίησή σας, τον εξανδραποδισμό σας, την παραχάραξη της υπόστασής σας! Δέστε την Εικόνα του Χριστού μας, δέστε τις εικόνες της Παναγίας και των αγίων μας, δέστε και καταλάβετε ποιοί πραγματικά είστε, πόσο πολύ αξίζετε, κοιτάχτε τα παιδιά σας με τα μάτια του Χριστού και εγερθήτε! Ο Χριστός δεν μας έδωσε πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως και αγάπης και σωφρονισμού! Το να ζείς στην Εκκλησία, το να ζείς με τον τρόπο Της είναι μια αντίσταση στη φθορά και στην απαξίωσή σου, είναι μια διαμαρτυρία για την υποτίμησή σου!

"Ο εγωιστής άνθρωπος δεν μπορεί να αγαπήσει. Ο εγωισμός είναι αναπηρία !
Αγάπη σημαίνει "βγαίνω από εμένα για να συναντήσω εσένα".

«Η μετάνοια είναι κάτι που ξεκινά από μένα, πρέπει εγώ να μετανοήσω, πρέπει εγώ να σηκώσω πάνω μου την αποτυχία όλων, αυτό έκανε ο Χριστός»

Τα λόγια μοιάζουν φτωχά όταν πρόκειται να περιγράψει κανείς μια τόσο σπουδαία προσωπικότητα... 
Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος ήταν ένας αγωνιστής λόγιος Ιεράρχης, με σπουδαίο συγγραφικό έργο και εθνικό λόγο. Δεν δίσταζε να παρέμβει και να πει τη γνώμη του, πάντα με βάση τους ιερούς κανόνες, αλλά και το δίκαιο, σε θέματα θρησκευτικά, κοινωνικά και εθνικά (κυρίως τον «πονούσε» το σκοπιανό). Πολλές φορές δε, δεν δίστασε να τα βάλει και με τις Κυβερνήσεις ή με όσους πολιτικούς έβλεπε να καπηλεύονται την πίστη και την Εκκλησία μας, ορθώνοντας το ανάστημά του, όταν ένοιωθε να ποδοπατούνται τα ιερά και τα όσια.
Είχε μία θαυμαστή ικανότητα να προσεγγίζει τους πάντες, ιδίως τους νέους, ενώ σημαντικό ήταν και το φιλανθρωπικό του έργο στην ευρύτερη περιοχή στα 13 χρόνια παρά 2 μήνες ποιμαντορίας του στην Ιερά Μητροπόλη Σισανίου και Σιατίστης.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος εκοιμήθη σε ηλικία 72 ετών στις 13/1/2019 (ήταν γεννημένος στην Χαλκίδα το 1947)
.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αρκετές φορές είχα την τύχη να ακούσω ομιλίες του Μακαριστού Μητροπολίτη Παΰλου από τον σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Είχε λόγο Ορθόδοξου Χριστιανού Ιεράρχη, μελιστάλακτο, ηδύ, με πλούσια κάθε φορά πνευματικά μηνύματα. Αιωνία η μνήμη του.