ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Ξέρετε τι έγινε στα Σόδομα και στα Γόμορα;

Κάποια στιγμή, έλεγε ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου σε ένα βίντεό του, τον κάλεσαν στην Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών για να μιλήσει μαζί με άλλους.
Την πρόταση του την μετέφερε ένας παλιός του συμμαθητής και τον ρώτησε:

"Ποιος με καλεί;"

"Ο σύλλογος ομοφυλόφυλων" του απήντησε ο φιλος.

"Και τι να πω εγώ στο σύλλογο αυτό;"

Με τα πολλά πήγε. Στο πάνελ ήταν ένας γυναικολόγος, ένας φαρμακοποιός, ένας από το σύλλογο και ο π. Ευάγγελος.

  Μιλούσαν οι καθηγητές, λέγοντας τη γνώμη τους, στους δύο πρώτους οι φοιτητές δικαιωματιστές, τους επιτέθηκαν κανονικά, περίμενε κι ο π. Ευάγγελος τη σειρά του

-"Εβλεπα, λεει, τα ντουφέκια που ειχαν βγει έτοιμα να μου ρίξουν"
Φτάνει και η σειρά του.

 "Εσείς τι έχετε να πείτε;" τον ρωτάνε όλα τα αντροκόριτσα.

 "Τι να σας πω εγώ; τιποτα δεν έχω να σας πω. Αλλά θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Ξέρετε τι έγινε στα Σοδομα και Γομορα;" 

Του είπαν αυτοί για τον κακό Θεό που τα έκαψε επειδή ήταν εκεί ομοφυλοφιλοι.

 "Όοοοχιιιι, φίλοι μου, τα Σοδομα και Γομορα, δεν τα έκαψε ο Θεός γιατί μέσα εκεί κατοικούσε η ασυδοσία. Τα έκαψε, διότι όλοι εσείς εκεί μέσα είχατε απαίτηση να γίνει το δικαίωμά σας. Θέλατε να έχετε το δικό σας δικαίωμα πάνω στους άλλους ανθρώπους. Είχατε απαίτηση να περάσετε αυτό που θέλατε εσείς και αυτό που εσείς θεωρούσατε σωστό. Όταν ο Θεός έστειλε στο σπιτι του Λωτ δυο ξένους, που ήταν άγγελοι Κυρίου, εσείς απαιτήσατε να τους βγάλει έξω από το σπίτι του για να ασελγήσετε μαζί τους, να τους μολυνετε. Ο Λωτ, τους είπε να σεβαστούν τη φιλοξενία ξένων ανθρωπων, αλλά εσείς απαιτήσατε το δικαίωμά σας, να γίνει το δικό σας. Τότε ο Θεός, είδε ότι σωτηρία δεν υπήρχε κι έπεσε φωτιά κι έκαψε την πόλη κι εσάς μαζί."

Το δικαίωμα, λοιπόν, το δικαίωμά σας, το έτσι θέλω σας είναι αυτό που θα σας καταστρέψει. Κι όσους το υποστηρίζουν, επίσης. Το δικαίωμα να κάνετε ντε και καλά τους άλλους ανθρώπους σαν τα μούτρας σας και να σας υποστηριζουν με πάθος.
Αξίζει να δείτε το βίντεο του πατέρα Ευάγγελου εδώ με τίτλο "Η κουλτούρα της αυτοδικαιώσεως"

https://www.youtube.com/watch?v=llSOfTzv1mc

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι φοβερός ο πατήρ Ευάγγελος!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο πατήρ Ευάγγελος καλά τα είπε. Έπρεπε να συνεχίσει το επεισόδιο που έγινε στα Σόδομα μεταξύ του Λωτ και των "ανδρών " των Σοδόμων. Να πω λοιπόν οτι αφού βγήκε στην πόρτα του σπιτιού του ο Λωτ, τους παρακαλούσε να σεβαστούν τους 2 ξένους που είχε στο σπίτι του.
Εκείνοι όμως επέμεναν να τους παραδώσει σ' αυτούς. Τότε ο Λωτ τους πρότεινε να τους δώσει τις δύο παρθένες κόρες του και να κάνουν σ' εκείνες ότι θέλουν και να μην ενοχλήσουν τους ξένους. Εκείνοι όμως δεν δέχθηκαν την προσφορά και πίεζαν τον Λωτ για να μπουκαρουν στο σπίτι του.
Τότε ο ένας εκ των δύο Αγγέλων άνοιξε την πόρτα και τράβηξε τον Λωτ μέσα και αυτούς τους παταξε με αορασια. Δεν έβλεπαν. Συνέστησαν δε στον Λωτ να πάρει την οικογένεια του και να φύγει. Αφού έφυγαν έπεσε φωτιά και έκαψε τα Σόδομα.
Απο το περιστατικό αυτό βγαίνουν κι άλλα συμπεράσματα, αλλά θα τα πούμε άλλη φορά.