ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Είκοσι χρόνια διηκόνησε στο Λεπροκομείο της Χίου και δεν υπήρξε μετάδοσις της νόσου..


Είκοσι χρόνια διηκόνησε στο Λεπροκομείο της Χίου και δεν υπήρξε μετάδοσις της νόσου..Η Χάρις του Θεού τον εσκέπαζε!
 ... Κι ο Άγιος Άνθιμος,τί αγώνα,τί ευσέβεια,τί πίστη,τί άσκηση,τί προσευχή,τί νηστεία!
Είκοσι χρόνια διηκόνησε στο Λεπροκομείο της Χίου,έχων λάβει την Ιερωσύνη στη Μικρά Ασία, συναναστρεφόμενος ,καθημερινώς ,με τους λεπρούς, να κουβεντιάζει, να τρώει, να πίνει, να τους κοινωνεί, να τους διαβάζει ευχές.
Κι όμως η Χάρις του Θεού τον εσκέπαζε και δεν υπήρχε μετάδοσις της νόσου, αντιθέτως εκ μέρους του, υπάρχει, υπήρχε η μετάδοσις της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος στους λεπρούς αλλά και σε όλους όσους έτρεχαν κοντά του για να λάβουν ίαση, υγεία, άφεσιν αμαρτιών, συμβουλές και τεκνογονία.

  Και έτσι, με τη Χάρη του Θεού, μέσα σε δύο χρόνια, λέγει, έκτισε και τη Μονή της Παναγίας της Βοηθείας με τη θαυματουργή εικόνα κι όταν εκοιμήθη άφησε 80 και πλέον μοναχές και αποτελούσε και αποτελεί και αυτή η Μονή έναν εύδιο λιμένα των πονεμένων ανθρώπων , όπου ελάμβαναν θεραπεία, ευλογία, ενίσχυση, δύναμη, αγιότητα.

Ας μας αξιώνει η αγάπη του Θεού, από σήμερα, να αρχίσομε να αντιστεκόμαστε, πρώτος εγώ, εναντίον της ποικιλόμορφης αμαρτίας και να ζούμε όπως η αγάπη του Θεού θέλει.
Και ζώντες έτσι κάποια μέρα θα μας βρει ο θάνατος στον αγώνα και ΟΠΟΥ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΩ ΣΕ , λένε οι Πατέρες, στην κατάσταση που θα μας βρει, έτσι θα μας κρίνει ο Θεός.

Ας γίνει Ίλεως, ας μας σκεπάσει η αγάπη Του και ας βοηθήσει τον καθένα μας σε ό,τι χρειάζεται, ώστε να μας αξιώσει, όπως πάντα λέμε, όπως έλεγε ο Άγιος Ιάκωβος, εκεί σε μια ακρίτσα, σε μια γωνίτσα, στη Βασιλεία του Θεού, στο Φως της Ζωής. ΑΜΗΝ!"

ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ 15/2/2021
(https://m.youtube.com/watch?v=arI75mk9_Lw&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια: