ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Η ευσπλαχνία είναι λέξη μοναδική, έχει περάσει στο DNA μας("Διπλωματία των σεισμών")

"Διπλωματία των σεισμών".

 Σας παρακαλώ, δεν θα 'θελα πάλι αυτό το τούρκικο μασάλι που είναι χειρότερο και από τον μύθο του μονόκερου, αφενός είναι βαρβαρική συνήθεια να χαίρεσαι με την συμφορά του εχθρού, αφετέρου δεν έχουμε διάθεση για γέλια.

  Η ευσπλαχνία είναι λέξη μοναδική, έχει περάσει στο DNA μας. Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την ανθρώπινη ψυχή. Έπειτα ήρθε και το : "Σαμαρείτης δε τις οδεύων ήλθε κατ΄ αυτόν και ιδών αυτόν εσπλαχνίσθη", οπότε μάθαμε να δείχνουμε αυτομάτως έλεος, ακόμη κι όταν ξέρουμε ότι θα το μετανιώσουμε. Είναι κι αυτό μια απόδειξη της συνέχειας της φυλής.

  Να δεις, πώς είναι η ευσπλαχνία στα τούρκικα; Α, ναι, "σεμπατί"! Όταν σκάρωνε τουρκική γλώσσα ο εικονιζόμενος, βαθειά μέσα στον 20ο αιώνα, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν λέξεις για να εκφράσουν αφηρημένες έννοιες διότι απλώς δεν τους ήταν γνωστές οι ίδιες οι έννοιες, παρά μόνον όσες είχαν ήδη αρπάξει από τους Πέρσες,τους Άραβες κτλ, όταν σπρώχνοντας και σφάζοντας για τη δόξα του Ισλαμ, εγκαταστάθηκαν στη Δύση, και προσπαθούσαν (μέχρι και σήμερα) να προωθηθούν όλο και πιο δυτικά, σε θαλασσα και ξηρά. Ακόμη και για αντικείμενα της καθημερινότητας ( π.χ. αναχτάρ= κλειδί) πήραν αυτούσιες τις λέξεις από τα Ελληνικά οι Οθωμανοί, καθότι, που να βρεις κλειδιά ή πόρτες στη στέππα (φωτο δεξιά), εκεί δεν υπήρχαν τέτοια πράγματα.

  Έτσι, όταν βγήκε βόλτα στο Παρίσι για να ψωνίσει το ευρωπαϊκό του κοστούμι, προκειμένου να κλείσει συμφωνίες επισφράγισης γενοκτονιών με κάποιους οι οποίοι δεν είχαν και τόση "σεμπατί" για τους ομοεθνείς τους, μαζί με το παπιγιόν, βούτηξε από τα καλάθια της γκαλερί Λαφαγιέτ και μπόλικες Ελληνικες λέξεις που είχε δανειστεί η Γαλλική γλώσσα, τις έχωσε στο τσουβάλι του και σήμερα ο μέσος Τούρκος μαθαίνει (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ) τί θα πει "σεμπατί" για τους άπιστους από τον Χότζα κάθε Παρασκευή.

Η Τουρκία ΔΕΝ καταλαβαίνει πάρα μόνον την δύναμη των όπλων. 
H "διπλωματία", η ντεπλομασί, που λέει κι ο Ερντογάν, είναι ο ευρωπαϊκός τους ορισμός για την Τακίγια, στάχτη στα μάτια των γκιαούρηδων, διότι ναι, έτσι μας ανεβάζουν και μας κατεβάζουν, όλους τους μη μουσουλμάνους, και ειδικά τους Έλληνες, που είμαστε οι πιο άτακτοι και αχάριστοι από όλους.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, άραγε πόσες παραβιάσεις έκαναν από προχθές, ενώ εμείς συμπονούμε τους ανθρώπους που είναι καταπλακωμένοι κάτω απο τα ερείπια, καταδικασμένοι σε αργό και βασανιστικό θάνατο τον οποίο δεν ευχόμαστε ούτε σε αυτούς που είναι ο χειρότερος εχθρός μας;

Όπως λένε και οι Άγγλοι, για όποιον λόγω άγνοιας αρνείται να πιστέψει ότι αυτή η διπλωματία είναι πιο άγονη και από την στέππα, πιο στείρα και από τον Μουσταφά Κεμάλ, σας δηλώνω ότι έτσι είναι, so put it in your pipe and smoke it.

Δεν υπάρχουν σχόλια: