ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Γεωργία Βασιλειάδου και ο μοναχός αδελφός της

Λίγοι ίσως γνωρίζουν...πως ο αδελφός της Γεωργίας Βασιλειάδου..η οποία σαν χθες 12 Φεβρουαρίου του 1980 έφυγε από κοντά μας ήταν μοναχός στη Σκήτη της αγίας Άννας στο Άγιο Όρος και η ίδια βαθιά θρησκευόμενη.

Οι παλαιοί Πατέρες της Σκήτης έλεγαν πως η μεγάλη κωμικός συχνά έστελνε χρήματα στη Σκήτη για ενίσχυση ο δε αδελφός της, Μάξιμος Μοναχός Αθανασίου, είχε το ίδιο πηγαίο χιούμορ με την αξιαγάπητη αδελφή του, ενώ φυσιογνωμικά της έμοιαζε καταπληκτικά.

Μαρτυρείται πως στα γυρίσματα της ταινίας"Ο θησαυρός του μακαρίτη"[Ο άγιος Νεκτάριος στον ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο] σε εκτός σεναρίου ατάκα είχε πει:
"Ο Χριστός κι η Παναγία και ο Άγιος Νεκτάριος", τρια χρονια πριν να ανακηρυχθεί επίσημα ως Άγιος!

Είχε απειλήσει, μάλιστα, με παραίτηση τον Φίνο γιατί επέμενε ο παραγωγός να κάνουν γύρισμα Μ. Παρασκεύη.
Δημιούργησε μεγάλο θέμα διότι ήθελαν νά κάνουν γυρίσματα όλη την Μ. Εβδομάδα, ενώ η γυναίκα του Φίνου έλεγε ότι πρώτη φορά είδε τή Βασιλειάδου τόσο ἀγριεμένη!
~Μετά από αυτά (που ούτε κι εγώ τα γνώριζα), νομίζω ότι την αγάπησα λίγο περισσότερο!
Ας είναι αιωνία της η μνήμη!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

!!!!!... αιωνία της η μνήμη!!

Δημήτρης είπε...

Πολύ περισσότερο !

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΟΥΓΚΑΣ είπε...


Πρίν πολλά χρόνια είδα δημοσιευμένη φωτογραφία από τα εγκαίνια ενός εξωκκλησίου στην περιοχή Μεσογείων ή Λαυρίου. Έμπροσθεν της Δυτικής
πόρτας του Να'ι'σκου είχαν φωτογραφηθεί 2 - 3 ιερείς, οι επίτροποι και στον μέσον ο Αρχιερεύς, που τέλεσε τα εγκαίνια, και η δωρήτρια του Νέου
Ναού ......Γεωργία Βασιλειάδου !!! [ ΔΕΝ ΕΝΘΥΜΟΎΜΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΟΝΟΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ]