ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Όλη μας η ζωή είναι μια πρόσκληση του Αγίου Πνεύματος στην ψυχή μας ή μια απώθηση του Αγίου Πνεύματος από αυτή.


  Ημέρα αφιερωμένη σε Αυτό που ορίζει κάθε μας ανάσα, κάθε χτύπο της καρδιάς μας, κάθε "τυχαίο" περιστατικό της ζωής μας.
 Είναι μέσα στο κάθε μας κύτταρο, κυκλοφορεί στο αίμα μας, ορίζει με λεπτομέρεια το τεράστιο εργοστάσιο του σώματός μας χωρίς εμείς να κάνουμε τίποτα...
Αν αδιαφορούμε και δεν αισθανόμαστε τίποτε μπροστά στην αόρατη παρουσία Του, αν τρέχουμε να ζήσουμε, να απολαύσουμε, να διασκεδάσουμε το εγώ μας χωρίς ταπείνωση μπροστά στο μεγαλείο Του, τότε θα γεμίζουμε διαρκώς φόβο και πόνο.
Όλη μας η ζωή είναι μια πρόσκληση του Αγίου Πνεύματος στην ψυχή μας ή μια απώθηση του Αγίου Πνεύματος από αυτή.

Η αναζήτηση της ορθής πίστης (που διαφύλαξαν οι Άγιοι με την ζωή τους), η έμπρακτη αγάπη (ως ευεργεσία, ανοχή, υπομονή, ελπίδα), η καθαρή επιθυμία του Θεού χωρίς άλλες εγωιστικές προσμίξεις είναι πρόσκληση του Αγίου Πνεύματος.
Η περιφρόνηση του Θεού ή η νόθευση της Ορθής Πίστης με δικές μας θεωρίες, η έλλειψη αληθινής αγάπης (που αδιαφορεί για τον πόνο του άλλου ή αντιπαθεί τον διαφορετικό άνθρωπο), η στροφή της επιθυμίας σε μη θεάρεστους στόχους είναι απώθηση του Αγίου Πνεύματος.

Η χριστιανική ζωή δεν είναι μια ηθική ζωή καλών τρόπων και ευγένειας. Δεν είναι ζωή που εξαντλείται σε αυτή τη ζωή, αλλά στοχεύει στην επίσκεψη του Αγίου Πνεύματος μέσα μας, στο σώμα και την ψυχή μας.
Η επόμενη ζωή, που μπορεί να είναι μετά από κάποια χρόνια ή την επόμενη στιγμή, θα έχει ως Φως την άκτιστη θεία Ενέργεια του Αγίου Πνεύματος, που θα φωτίζει τα πάντα. Ήλιος δε θα υπάρχει για να φωτίζει ή να σκεπάζει τα σκοτεινά μας έργα. Ούτε μάτια για να κλείνουν. Όλα θα βρίσκονται μέσα σε ένα αιώνιο άκτιστο Φως.

Όσοι αγάπησαν το Φως αυτό σε αυτή τη ζωή και το θέλησαν στην ζωή τους, θα συνεχίσουν να το βλέπουν (ζωντανά πλέον) στην επόμενη ζωή. Όσοι το αρνήθηκαν σε αυτή τη ζωή με τη ζωή τους, θα το βιώνουν ως πόνο και θλίψη, αφού το ίδιο εκείνο Φως θα τους τυφλώνει συνέχεια στην άλλη ζωή.
Ο Θεός είναι και θα είναι σταθερά καλός, όμορφος, υπέροχος, όλος Φως! Η παρουσία Του ή η απουσία Του μέσα μας σε αυτή τη ζωή ως Πίστη, Αγάπη, Ειρήνη θα κρίνει το μέλλον μας...

Ας το προσκαλέσουμε με πολλή ταπείνωση κι ας ευχόμαστε να μην απομακρυνθεί εξαιτίας κάποιας κρυφής ή φανερής αμαρτίας μας και μας αφήσει μόνους μας να κλαίμε για την απουσία Του σε αυτή ή την άλλη ζωή.
Ας το έλκουμε με τη θερμή προσευχή μας και τα έργα μας όλο το χρόνο, αλλά ειδικά σήμερα ας το προσκυνήσουμε γεμάτοι ευγνωμοσύνη ως Ζωή της ζωής μας λέγοντας μαζί με όλη την Εκκλησία:
"Έλα και σκήνωσε μέσα μας και καθάρισέ μας από κάθε κηλίδα...".
Αμήν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: