ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Το τελευταίο κήρυγμα του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου μέσα από το νοσοκομείο.

Ένα βίντεο δημοσίευσε η ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως του Μαυροβουνίου με το τελευταίο κήρυγμα του μακαριστού Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου μέσα από το νοσοκομείο στις 9 Οκτωβρίου 2020.


  Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «οι δύο βασικές εντολές που μάθαμε από τα λόγια του Χριστού είναι: αγάπα τον Κύριο σου με όλη σου την καρδιά, με όλη σου την ψυχή, το μυαλό και με τη δύναμή σου και αγάπα και τον γείτονά σου σαν τον εαυτό σου.
  Η αγάπη είναι η αρχή της ανθρώπινης ζωής. Ο Θεός έστειλε ταλαιπωρία στην ανθρωπότητα για να την θεραπεύσει από το μίσος και τον εγωισμό, για να καταλάβει η ανθρωπότητα ότι είμαστε αδύναμοι άνθρωποι στη γη και μόνο ο Θεός δίνει την αληθινή ζωή που δεν είναι παροδική. Αυτά τα δεινά μας θυμίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια επειδή ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα που δημιουργήθηκε για την αιωνιότητα και όχι την παροδικότητα και την ανυπαρξία.
  Ο Θεός χρησιμοποιεί αυτά τα μέσα για να μας υπενθυμίσει ότι ο θάνατος δεν είναι η τελευταία λέξη αυτής της ζωής, αλλά μόνο μια προετοιμασία για αυτό που είναι αιώνιο και άφθαρτο – για την αιώνια Βασιλεία του Θεού της αγάπης – τον Πατέρα και τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.
Ενώ στη συνέχεια ο μακαριστός σημείωσε «Προσεύχομαι στον Θεό να συγχωρήσει τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων και να μειώσει τον πόνο γιατί δεν είναι εύκολο να κουβαλάμε όλον αυτόν τον πόνο. Είθε η ευλογία του Θεού να είναι σε όλους και ιδίως σε αυτούς που με σκέφτονται και προσεύχονται για μένα από διάφορα μέρη του κόσμου».
 Έπειτα αναφέρθηκε στην Εκκλησία του Μαυροβουνίου και την ιστορία της, τους αγώνες που έγιναν και τόνισε χαρακτηριστικά » Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στον Θεό και μέσω του Θεού να επιστρέψουμε ο ένας στον άλλο, και επιστρέφοντας στον Θεό και ο ένας στον άλλο, επιστρέφουμε σε εκείνα τα Ιερά που έχτισαν οι πρόγονοί μας»
orthodoxianewsagency

Δεν υπάρχουν σχόλια: