ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Παναγία η Βηθλεεμίτισσα. Η Εικόνα που χαμογελάει και λάμπει



   Μεταξύ των πολλών και ποικίλων κειμηλίων και πνευματικών θησαυρών που συναντά κανείς στη μεγαλοπρεπή Βασιλική της του Χριστού Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Ορθοδόξων και όχι μόνον , κατέχει η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας. Η μόνη Εικόνα που χαμογελάει και λάμπει γιατί έφερε στον κόσμο τον Σωτήρα Χριστό μας .

   Η ιερά εικόνα είναι η εφέστιος εικόνα της Βασιλικής της Γεννήσεως του Χριστού και βρίσκεται σε περίοπτο προσκυνητάριο , στη δεξιά πλευρά της νοτίας εισόδου του Αγίου Σπηλαίου της Γεννήσεως . Η άπειρη στοργή που ξεχειλίζει από τα μάτια Της γλυκαίνει και ευφραίνει και γεννά κατάνυξη στις καρδιές των πιστών αλλά και ο ρουχισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου που είναι καλυμμμένος με πολυτελή πετράδια προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση .


  Εικάζεται ότι η εικόνα προέρχεται από την Ρωσία και ειδικότερα η Ιερά Παράδοσις τη συνδέει με την Αυτοκράτειρα των Ρώσων Αικατερίνη,( άλλοι πιστεύουν ότι είναι της Αγίας Ελισάβετ  ) η οποία επισκεπτόμενη την Αγία Γη και τη Βηθλεέμ , μετά από θαύμα που της επιτέλεσε η Παναγία, χάρισε τα τσαρικά ενδύματά της για να ντυθεί με αυτά η Δέσποινα του Κόσμου . 
  Παραχώρησε ταυτόχρονα και τα κοσμήματά της επιτάσσοντας από τότε οι τσαρίνες να μή φορούν πλέον ρουμπίνια και διαμάντια αλλά αυτό να είναι το αποκλειστικό προνόμιο της " Βασίλισσας των Αγγέλων " .
Είθε να είναι πάντοτε για όλους μας η θερμή προστάτις και βοηθός μας σε όλα , όσα Αποκαλυπτικά βιώνουμε σήμερα , Αμήν !

(Δεξιά της Παναγίας μας είναι ο τόπος ,το προσκυνητάρι ,όπου εσπαργανώθη το Θείον Βρέφος , ο Κ.Η.Ι. Χριστός ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: