ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Ένα κεραμίδι και ένα χαστούκι θα δείχνουν πάντα τον δρόμο …



 Άρμενο η παράκληση, πανί η ευχαριστία,πρωτόμπαρκη η προσευχή, μα φτάνει ως τη Λυκία.Θαλασσομάχος βοηθός, Καραβοκύρης σώζει,
μέσα στο πέλαο Άγιος με το Σταυρό δεσπόζει
Άη Σπυρίδωνα Σοφέ, υπέρμαχε της πίστης,φωτιά νερό και χώμα βρες, γίνε Τριάδος Μύστης!
 Δεκέμβριος διαλεχτός , μα και κάθε μήνας και κάθε μέρα διαλεχτή , σαν έχει μέσα της προσευχή που τελειώνει με το δι ευχών των Αγίων Πατέρων ημών .
Με τις ευχές και τις μεσιτείες των Αγίων Πατέρων , των πολύφωτων αστέρων του νοητού στερεώματος , των ακαθαίρετων πύργων της μυστικής Σιών της Εκκλησίας του Χριστού μας δηλαδή , των μυρίπνοων ανθέων του Παραδείσου, των παγχρύσων στομάτων του Θεού Λόγου! (αγγελική η ποίηση του Γεωργίου Νικομηδείας!)
Θεηγόροι οπλίτες Χριστού , δογματίζουν αενάως και ακαταπαύστως για τον Τριαδικό μας Θεό !
Των Αγίων Πατέρων ο χορός ! Θερμός ζήλος και δικαιότατος θυμός , όπως σημειώνει έξοχα ο Παντελής Πάσχος στο εξαίσιο γραφτό του με τίτλο : Έρως Ορθοδοξίας !
Μας εμπνέουν όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρει να πάρουμε στα πνευματικά μας χέρια την σφενδόνη του πνεύματος να διώχνουμε πάντοτε μακριά από την μάντρα τη Εκκλησίας τους ανιάτως περί την πίστιν νοσήσαντας τους πολυώνυμους εχθρούς της Ορθοδοξίας τους βαρείς και λοιμώδεις λύκους!
Θερμός ζήλος και δικαιότατος θυμός !Δεκέμβριος διαλεχτός ! Ευλογημένος συνειρμός !
Της ταπεινώσεως της αγιαστικής και υψοποιού οι Άγιοι Μύστες ! Άγιος Νικόλας και Αη Σπυρίδωνας !
Σ εκείνα τα τόσο παγωμένα ξωκκλήσια του χειμώνα που ένα φως καντηλιού φωτίζει και θερμαίνει απερίγραπτα τα αφιερωμένα στον Αη Νικόλα τα θαλασσόβρεχτα , στου Άγιου Σπυρίδωνα τα μακρινά των υψωμάτων, πάντοτε συναντώ εικόνες και των δυο ! Λίγες μόλις μέρες χωρίζουν τις ιερές τους μνήμες !
Ένας συνεορτασμός πανχαρμόσυνος μας κυριεύει σαν αντικρίζουμε τα ιερά , τα χαριτόβρυτα εκτυπώματά τους .
Στα πρόσωπά τους καθρεφτίζεται η μνήμη όλων των Αγίων Πατέρων εκείνης της πρώτης Οικουμενικής Συνόδου ! 


Τα μεγάλα θαύματα που μας την θυμίζουν και εκείνους συνδέουν μαζί μας με μνήμη αιώνια !
Εκείνους που θεολόγησαν με απλότητα Θεόσδοτη , με θερμό ζήλο και δικαιότατο θυμό , δίνοντάς μας ένα αιώνιο παράδειγμα Ορθοδόξου πίστεως και στέρεης αδιαπραγμάτευτης ομολογίας! Ένα κεραμίδι και ένα ράπισμα θα δείχνουν πάντα τον τρόπο και τον ορθό δρόμο !
 Ευχόμαστε να υπάρξουν πολλοί που να μην θεωρήσουν αυτήν την εκπομπή ανεπίκαιρη κοιτώντας απλά στο ημερολόγιο αλλά να συναισθανθούν το πόσο άμεσα συνδέεται με το ζοφερό παρόν μια εκπομπή που μιλά για το γενναιότατο και ανυποχώρητο φρόνημα ομολογίας του Τριαδικού Θεού !
Κάθε μέρα που ξημερώνει πλέον πρέπει όλοι μας, κλήρος και λαός να πηγαίνουμε μπροστά στον Χριστό μας και να εκδίδουμε …ναι …ένα πιστοποιητικό Ορθοδόξου φρονήματος μα κυρίως βιώματος! Θεοσημασμένο! Κάθε μέρα νέα σφραγίδα!
Ο ίδιος ο Χριστός μας να την επισημειώνει! Το χθες φαντάζει ήδη πολύ μακρινό!
Το αύριο αβέβαιο !
Το νυν του καθενός ας φέρει πιστοποίηση που θα γεννά ελπίδα και θα παρασύρει όσους άτολμα και χλιαρά παρατηρούν απλά αδρανώντας…
Νώντας Σκοπετέας
Απόσπασμα από ομότιτλη εκπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: