ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά στην Πράξη της Αμαρτίας, η οποία ενώπιον του Θεού είναι καθοριστική.


''Και γίνεται ένα παρόμοιον της ειδωλολατρικής εποχής.
Τότε όταν ύβριζες τα είδωλα, σε ελιθοβόλουν και κακήν κακώς σε εθανάτωναν. Και τώρα το κάθε Πάθος επέχει θέσιν Ειδώλου.
Και αν ελέγξεις και κατακρίνεις το Πάθος που βλέπεις ο καθείς να νικάται, όλοι φωνάζουν ''Λιθοβολήστε τον, διότι ύβρισεν τους θεούς μας.''
( Όσιος Ιωσήφ Ησυχαστής)
Athens Pride 2023 χθες στην καρδιά της Ελλάδας.Φεστιβάλ Υπερηφάνειας το ονομάζουν στα Ελληνικά.
Τί Υπερηφάνεια όμως είναι αυτή;Να πράττουν την πιο Θεομίσητη Σαρκική Αμαρτία, να την διαφημίζουν και να υπερηφανεύονται για αυτό το πάθος τους;
Να παρασέρνουν με το παράδειγμα νέους και νέες και να σαπίζουν ψυχικά και σωματικά όλη την Κοινωνία;
Η Πολιτεία παρούσα με Αντιπροσώπους από όλα τα Κόμματα της Βουλής, να κάνουν Σκυλοχαρές μαζί τους.
Ναι Χριστιανέ, αυτοί που εσύ στέλνεις στη Βουλή και με την Ψήφο σου γίνεσαι και εσύ Συμμέτοχος αυτού του Βδελύγματος.
Η πλειοψηφία της Εκκλησίας να σιωπά!!!
Έχασε την Παρρησία της από τις Ψευτο-Αγαπολογίες, όπως έκανε στα Αποστολικά χρόνια και η Εκκλησία της Κορίνθου με εκείνον τον ''Χριστιανό'' που Πόρνευε με την Μητριά του.
Δεν του χαλούσαν την ησυχία του, Αγάπη να του δείχνουμε έλεγαν και αυτοί τότε.
Και έρχεται η Επιστολή του Αποστόλου Παύλου ως κεραυνός στα κεφάλια τους για αυτή την Ανοχή τους απέναντι του.
''Είστε πεφυσιωμένοι...παραδώστε τον τοιούτον εις τον Σατανά εις όλεθρον της σαρκός ....δεν είναι καλό το καύχημα σας (της Αγαπολογίας σας δηλ)...δεν γνωρίζετε ότι μικρή ζύμη όλο το φύραμα ζυμώνει;'' (Α' Κορινθίους Ε΄Κεφ.)
Έκαναν υπακοή στα λόγια του Απ. Παύλου, σταμάτησαν τις ΨευτοΑγαπολογίες και αφόρισαν-έδιωξαν από την Εκκλησία τον Πόρνο.

Και διαβάζουμε λίγα χρόνια αργότερα στην Β΄Επιστολή του Απ. Παύλου να τους παραγγέλνει ''Ανοίξτε τώρα την αγκαλιά σας και δεχθείτε τον''. Αυτή η σκληρή στάση του Απ. Παύλου απέναντι του, τον έφερε σε επίγνωση της φοβερής αμαρτίας του.
Μετάνιωσε και έκλαψε τόσο πικρά που είχε έλθει σε απόγνωση.
Ποιός τον αγαπούσε περισσότερο αυτόν άνθρωπο;Ο Επίσκοπος και οι Κληρικοί της Εκκλησίας της Κορίνθου με τις Ψευτο-Αγαπολογίες τους, ή ο Απ. Παύλος με την αυστηρότητα;
Κρίνετε το μόνοι σας Άγιοι Πατέρες και Αδελφοί.
Κανείς μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ.Και οι πιστοί και οι άπιστοι ΟΛΟΙ ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΜΕ.
Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά στην Πράξη της Αμαρτίας, η οποία ενώπιον του Θεού είναι καθοριστική.
Ο Πιστός αμαρτάνει Ακουσίως ή από Αδυναμία, έχει επίγνωση, ζητά συγχώρεση, κλαίει, πονά, εξομολογείται και συνεχίζει τον Αγώνα του. Γίνεται πιο προσεκτικός πλέον και πιο αποφασιστικός.
Ο Άπιστος αμαρτάνει από Υπερηφάνεια, ότι δηλαδή είναι κύριος του εαυτού του και δεν θα δώσει λόγο σε κανέναν.
Η Αμαρτία του μένει πάνω του και καθημερινά προσθέτει και άλλες....και συνέχεια ψάχνει και εφευρίσκει και άλλες....και άλλες και χορτασμό η σάρκα του και η ψυχή του δεν έχει.

 Στο Βιβλίο των Αριθμών κεφ. ΙΕ' 30-31 γράφει ''Η ψυχή η οποία θα πράξει αμάρτημα με χέρι Υπερήφανο, αυτός καταφρονεί τον Κύριον. Και θέλει εξολοθρευτεί η ψυχή εκείνη εκ μέσου του λαού αυτής. Επειδή καταφρόνησε τον Λόγον του Κυρίου και παρέβηκε την προσταγή αυτού, η ψυχή εκείνη εξάπαντος θέλει εξολοθρευτεί. Η αμαρτία αυτής θέλει είναι πάνω της''
Εννοείται εδώ ο Πνευματικός Θάνατος που επιφέρει στην ψυχή η Αμαρτία που γίνεται με Υπερηφάνεια.
Γιαυτό βλέπουμε αυτούς τους Συνανθρώπους μας κυριολεκτικά Νεκρούς. Μυρίζουν από χιλιόμετρα Θάνατο.Τους κατάφερε ο Ανθρωποκτόνος και την έκαναν αυτή την Υπερηφάνεια σύνθημα τους!!!

 Σήμερα η Εκκλησία τίμησε τους Αγίους Πάντες, γνωστούς και αγνώστους Αγίους, γυναίκες και άνδρες, οι οποίοι και αυτοί ως άνθρωποι αμάρτησαν άλλος πολύ και άλλος λιγότερο.
 Κάποια στιγμή από διάφορα γεγονότα στη ζωή τους κατάλαβαν ότι δεν είναι ζωή αυτή που κάνουν, να ζουν μόνο για τις Απολαύσεις της Σάρκας, η οποία θα καταλήξει εντός ολίγου στο χώμα και στα σκουλήκια.
Βρήκαν το Αληθινό Νόημα και το Σκοπό αυτής εδώ της Πρόσκαιρης Ζωής, ο οποίος δεν είναι ούτε οι Ηδονές, ούτε τα Πλούτη, ούτε τα Αξιώματα, αλλά να Αγωνισθούμε για να γίνουμε Άγιοι. Είναι Εντολή και Κάλεσμα για όλους μας, από τον Ίδιο τον Θεό.
«Ἅγιοι γίνεσθε, ὅτι ἐγώ ἅγιός εἰμι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: