ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Η αγανάκτηση είναι αδικαιολόγητη, καθώς γεννιέται από τον εγωισμό...



 Όταν κάποιος σας ενοχλεί, η αγανάκτηση είναι αδικαιολόγητη, καθώς γεννιέται από τον εγωισμό. Τότε ο ο εχθρός είναι κοντά σας. Και κερδίζει… Η αγανάκτηση και ο θυμός επιτρέπονται μόνο, όταν στρέφονται εναντίον των κακών λογισμών και επιθυμιών. 
(Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος)

 Υπάρχει δηλαδή και δικαία, Θεία αγανάκτηση και μόνο αυτή η αγανάκτηση δικαιολογείται στον άνθρωπο. Ο Μωϋσής, όταν είδε τον λαό να θυσιάζει στο χρυσό μοσχάρι, αγανάκτησε και πέταξε κάτω τις πλάκες με τις εντολές που του έδωσε ο Θεός και έσπασαν.
 (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης). 

 Να μην αγανακτούμε με εκείνους που είναι βλάσφημοι, αντίθεοι, διώκτες κ.λπ. Η αγανάκτηση κάνει κακό. Τα λόγια τους, την κακία τους να μισήσουμε, ούτε να αγανακτούμε εναντίον του. Να προσευχηθούμε γι’ αυτόν. Ο Χριστιανός έχεις αγάπη και φέρεται ανάλογα. 
(Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έχουν δίκιο οι Άγιοι. ναι, είναι εγωισμός - ποιός να το αρνηθεί; αλλά και πώς να μην αγανακτήσεις όταν ακούς/διαβάζεις ιστορίες - μια από τις χιλιάδες - όπως η παρακάτω; πώς να μην αγανακτήσεις σε ένα άδικο και ληστρικό σύστημα που σου ρούφα το αίμα στους φόρους και δεν έχει την τσίπα να μεριμνήσει ώστε να υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας, ώστε να μην βρίσκεται ούτε ένας άνθρωπος στον δρόμο, ούτε ένας άνθρωπος που να πεινάει; πώς να μην αγανακτήσεις όταν μια βρωμερή μειονότητα γλεντά ξεδιάντροπα με τα κλεμμένα από τον λαό;

Κ α ρ δ ι ο π α θ ή ς μέ τρία παιδιά, μένει στο δρόμο (!!!!!!), γιατί έχασε τό σπίτι σέ π λ ε ι σ τ η ρ ι α σ μ ό !
https://odysseiatv.blogspot.com/2023/02/blog-post_577.html

και δεν είναι οι μόνες. συνεχώς ακούμε όλοι γύρω μας ιστορίες αβάσταχτου πόνου... και πολλές φορές πρόκειται για ιστορίες κατάφωρης αδικίας που ο απλός και κατάστικτος από την αμαρτία άνθρωπος μόνο να αγανακτήσει μπορεί.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν ένας τύπος που κάθε πρωί έδινε στο ζητιάνο της γειτονιάς του από ένα ευρώ.

Αυτό γινόταν για κανένα τρίμηνο. Στη συνέχεια συνέχιζε κάθε πρωί να τον χαρτζιλικώνει, αλλά πλέον του έδινε 50 λεπτά. Μετά από κανένα χρόνο μειώθηκε το ποσό σε 20 λεπτά και στο τέλος σταμάτησε να του δίνει λεφτά.

Κάποια μέρα τον σταμάτησε ο ζητιάνος και τον ρώτησε γιατί δεν του δίνει πια λεφτά.

Οπότε ο τύπος του είπε:

- Στην αρχή ήμουν ελεύθερος, οπότε σου έδινα ένα ευρώ. Μετά παντρεύτηκα, ξέρεις, γυναίκα, έξοδα... οπότε σου έδινα 50 λεπτά. Μετά έκανα ένα παιδί, ξέρεις, πάμπερς, γάλατα... οπότε σου έδινα είκοσι λεπτά. Μετά έκανα και δεύτερο παιδί, αυξήθηκαν τα έξοδα, οπότε σταμάτησα να σου δίνω λεφτά.

Και ο ζητιάνος έξαλλος: - Καλά, ρε βλαμμένε, κάνεις παιδιά με τα λεφτά μου;