ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ο Άγιος Ιωάννης εν Σάντα Κρουζ



Ο πατήρ Ιωάννης Καρασταμάτης γεννήθηκε το έτος 1937 στην Άνδρο. Σε ηλικία είκοσι ετών μετανάστευσε στην Αμερική όπου δημιούργησε οικογένεια και χειροτονήθηκε ιερεύς. 
Μετά από δεκαετές ιεραποστολικό έργο στην Αλάσκα, ήλθε τελικά στη Σάντα Κρουζ στο ναό του Προφήτη Ηλία, τον οποίο αφού τελειοποίησε, εγκαινίασε το έτος 1981.

   Στην Άνδρο συμβαίνει το θαύμα με τους κρίνους της Παναγίας που αφιερώνονται στη χάρη της και αν και ξεραίνονται κατά τη διάρκεια του χρόνου, στη γιορτή της ανθίζουν πάλι. Αυτούς τους ξερούς κρίνους έφερε στην Αμερική ο πατέρας Ιωάννης από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Άνδρου και όταν τους τοποθέτησε στην εικόνα της Παναγίας αυτοί άνθισαν.

  Μάλιστα ο γέροντας Δωρόθεος από το μοναστήρι του έδωσε σπόρους και φύτεψε νέους κρίνους και στην Αμερική. Είχε την πόρτα του σπιτιού του ανοιχτή νυχθημερόν για τους ενορίτες του. Το κήρυγμα του ήταν πύρινο και με αφορμή το θαύμα των κρίνων, έφερε πολλούς στην ορθοδοξία από εκείνους που έρχονταν να δουν και να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και άκουγαν το κήρυγμα του. Έγραφε ποιήματα και διάβαζε τους βίους των Αγίων και τα θαύματα της Παναγίας, ενώ ζητούσε υλικό για τα κηρύγματα του από τον γέροντα Δωρόθεο στην Ανδρο.

 Ο πατέρας Ιωάννης δολοφονήθηκε άγρια αφού πρώτα βασανίστηκε, σαν σήμερα το έτος 1985, ημέρα Σάββατο, μέσα στην εκκλησία του, από οικογένεια σατανιστών. Δεχόταν από καιρό απειλητικά τηλεφωνήματα για το λόγο ότι είχε φέρει πολλούς ανθρώπους στην ορθόδοξη πίστη. Τη σωρό του βρήκε ο γιος του. Λίγες μέρες πριν το θάνατο του, οι ανθισμένοι κρίνοι της Παναγίας έπεσαν ξαφνικά και δεν άνθισαν ξανά, ενώ η ίδια η εικόνα δάκρυσε και το δάκρυ υπάρχει ακόμα. 

Επίσης ο ίδιος ο πατέρας Ιωάννης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, λίγες ημέρες πριν το θάνατο του, έλαμπε και το πρόσωπο του ακτινοβολούσε. Οι εμφανίσεις του Αγίου Ιωάννη μετά τον θάνατο του ήταν πολλές. Εμφανίστηκε στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Άνδρο όπου λειτουργούσε ο αγαπημένος του γέροντας Δωρόθεος. Ο Άγιος Ιωάννης εν Σάντα Κρουζ τιμάται και στην Ρωσική εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: