ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Και ο άνθρωπος θα έχει γίνει ένα αποβλακωμένο υποχείριο από την πλύση εγκεφάλου.


Τη δεκαετία του 1920'όλοι σχεδόν οι "επιστήμονες" της εποχής έλεγαν πως το τσιγάρο "είναι καλό για την υγεία σου"έλεγαν και άλλα όπως το "ότι κάνει καλό στο λαιμό σου".

Μόλις μετά την δεκαετία του 40'άρχισε το 40% περίπου των ανθρώπων να πιστεύει πως το τσιγάρο κάνει κακό.Και σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή το 95%
είναι με τη σωστή πλευρά της λογικής.Δεν λέω "επιστήμης" γιατί δεν συμβαδίζει με τη λογική.

Πολλαπλασίασε το αυτό επί 100 για να καταλάβεις τι κακό κάνουν σήμερα τα social media στην ψυχική υγεία του ατόμου που τα χρησιμοποιεί.
Οι μικρές ηλικίες της γενιάς x και μετά βρίσκονται στις οθόνες για 7-8 ώρες τη μέρα κατά μέσο όρο( ενώ πριν 10 χρόνια αυτό ήταν 12,5 λεπτά! )και αυτό έχει ανεβάσει την κατάθλιψη σε τρομερά επίπεδα.Τις αυτοκτονίες επίσης.

Το άγχος έχει γίνει καθημερινότητα.Κανείς δεν μιλά, γιατί κανείς "δεν ασχολείται"
και κανείς δεν ασχολείται επειδή υπάρχουν συμφέροντα.
Τα social media είναι το μέσον "ηλιθιοποίησης" του ατόμου.

Αφήνω εδώ πέντε συμβουλές για να κάνει άμεσα κάποιος που σέβεται τον εαυτό του.

1. Χρησιμοποίησε μόνο "ένα".Δεν χρειάζεσαι facebook και instagram και twitter κλπΚράτα ένα.

2. Κάνε log out από όλες τις εφαρμογές μέσα στη διάρκεια της ημέρας, όταν είσαι δημιουργικός για να μην σου "αποσπά" τίποτα την προσοχή.

3. Μην παίρνεις μαζί σου το κινητό στο κρεββάτι ποτέ.Ένα απλό ξυπνητήρι κοστίζει 5 ευρώ!

4. Μην παίρνεις το κινητό στο τραπέζι όταν τρως.Όταν τρως πρέπει να είσαι ήρεμος.

5. Όταν βγαίνεις με φίλους έξω για καφέ κλπνα συνεννοείστε κάποιες φορές να έχει κινητό μόνο ένας.

6. Αν χρησιμοποιείς τα social media για "δουλειά"κάντο μόνο συγκεκριμένη ώρα στη διάρκεια της ημέρας από σταθερό υπολογιστή.Αν το αντέχεις πάρε ένα non-smart τηλέφωνο.

Σε δέκα χρόνια από τώρα,τα προβλήματα που θα προκαλέσει η χρήση των social media και τα παράγωγα αυτών, θα είναι πέραν κάθε φαντασίας.
Περισσότερα από το τσιγάρο, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά μαζί.
Και ο άνθρωπος θα έχει γίνει ένα αποβλακωμένο υποχείριο από την πλύση εγκεφάλου.
Ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο "κοινωνία ώρα μηδέν".
Πρέπει να "αφυπνίσουμε" τα παιδιά μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν είμαι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα των Ελλήνων, αλλά εγώ κινητό δεν έχω, τηλεόραση δεν έχω, σε social media δεν κάνω ποτέ login (στα περισσότερα, αν όχι σε όλα, δεν έχω καν λογαριασμό). Δυστυχώς χρησιμοποιώ κάρτες για πληρωμές για διάφορους λόγους, αλλά ανυπομονώ να κάνει τίποτα η Χούντα με την "κάρτα του πολίτη" για να τις πεταξω και αυτές και να ξεκόψω τις δοσοληψίες μου με το κράτος και το σύστημα μια και καλή...

Άσχετα αν τα πάω πολύ καλά με τις νέες τεχνολογίες και περνάω πολλή ώρα στο PC.

Όσον αφορά τις νέες ταυτότητες, βρίσκω χαζές τις διαδηλώσεις, τα παράπονα, και τις συμβολικές πράξεις. Αν θέλετε να τις σταματήσετε, υπάρχει τρόπος που θα ρίξει την κυβέρνηση σε λίγες μέρες και θα φέρει τα πάνω κάτω σε όλο το σύστημα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Οι συμβολικές πράξεις δεν κάνουν τίποτα. Χτυπήστε εκεί που τους πονάει, και τους κυβερνώντες, αλλά και τους ανίδεους ψηφοφόρους τους.