ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Τι να σου κάνουν οι πολιτικοί; Είναι μπερδεμένοι με τα ψυχικά πάθη τους.



«Τι να σου κάνουν οι πολιτικοί; Είναι μπερδεμένοι με τα ψυχικά πάθη τους. Όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του, πώς θα μπορέσει να βοηθήσει τους άλλους;
Φταίμε κι εμείς για την κατάσταση αυτή. Αν ήμασταν αληθινοί χριστιανοί, θα μπορούσαμε να στείλουμε στη Βουλή, όχι βέβαια χριστιανικό κόμμα, αλλά χριστιανούς πολιτικούς, και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».
Άγιος Πορφύριος

Κωνσταντίνου Γιαννιτσιώτη: «Κοντά στον Γέροντα Πορφύριο (ένα πνευματικοπαίδι του θυμάται)»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ιδέα πως "θα μπορούσαμε να στείλουμε στη Βουλή, όχι βέβαια χριστιανικό κόμμα, αλλά χριστιανούς πολιτικούς, και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά" είναι ο μόνος λόγος που η Ελλάδα έχει μόνο αντίχριστους πολιτικούς και κοντεύει να εξαφανιστεί ο χριστιανισμός από αυτήν.
Με αυτό σαν βάση, όλα τα αντίχριστα κόμματα βάζουν υποκριτές μασόνους να φωτογραφίζονται με ανάξιους ρασοφόρους και να λένε γλυκόλογα για να κάνουν τους ψηφοφόρους-γίδια της Ελλάδας να ψηφίσουν τους "χριστιανούς" πολιτικούς. Και αφού οι "χριστιανοί" με το αντίχριστο κόμμα τους βγουν, ψηφίζονται 100 αντίχριστοι νόμοι, αν χρειαστεί αντικαθίσταται κάποιος από τους "χριστιανούς" σαν αποδιοπομπαίος τράγος ή κάποιο "κόμμα χριστιανών" από κάποιο άλλο, και ιστορία επαναλαμβάνεται εις τους αιώνας.
Βέβαια, φταίνε και οι ψηφοφόροι για αυτό, όχι μόνο αυτό το ρητό, αλλά το μυαλό των ψηφοφόρων δεν αυγατίζεται.
Δε θέλω να προσβάλω τον άγιο (είναι εξάλλου ο μεγαλύτερος άγιος της εποχής μας που δύσκολα θα βρεθεί άλλος να τον φτάσει), και δεν ξέρω πως ακριβώς το εννοούσε όταν το έλεγε, αλλά και οι άγιοι λένε βλακείες. Και νομίζω πως δεν είναι ο μόνος που έχει πει τέτοια. Όλοι ξέρουμε ότι οι άγιοι δεν είναι αλάθητοι, αλλά στην πράξη δεν μας βλέπω να το πιστεύουμε. Και όχι μόνο δεν το πιστεύουμε, αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο εξοργίστηκε από σχόλιά μου άλλος χριστιανός (;) διαχειριστής ιστότοπου και μου ζήτησε να μην αναρτώ σχόλια στο blog του. Ένας άλλος χριστιανός (;) με blog άρχισε αν με βρίζει και να μην αναρτά τα σχόλιά μου όταν έγραψα ότι η ψήφος στα αντίχριστα κόμματα της βουλής αποτελεί αμαρτία. Μετά όμως, όταν μας φιμώνουν οι αντίχριστοι δεν μας αρέσει. Υποκρισία και τύφλα στο μεγαλείο της...
Για εμένα (αλλά νομίζω πως και για την κοινή λογική), ένας χριστιανός μπορεί να δεχθεί να μπει ΜΟΝΟ μέσα σε ένα χριστιανικό κόμμα, ειδικά στις μέρες μας που ο αρχηγός κόμματος κάνει ότι θέλει. Χωρίς χριστιανικό κόμμα, δεν νοούνται χριστιανοί πολιτικοί μέσα του. Και είναι τόσο απλό. Τι στο καλό ζητάει ένας χριστιανός σε ένα από τα σημερινά κόμματα της βουλής ή και στα κόμματα της εποχής του αγίου;;; Είναι το πρόγραμμά τους ή το πνεύμα τους συμβατό με τον χριστιανισμό ή έστω με την κοινή αίσθηση δικαιοσύνης, αλήθειας, φιλοπατρίας, τιμιότητας, ειλικρίνειας, ανθρωπιάς;;; Όχι βέβαια...
Νομίζω πως, προκειμένου να αποφύγουμε κάποια ψυχολογικά βάρη που μας προκαλούν κάποιες ψυχολογικές επιχειρήσεις του έξω από εδώ, πολλοί από εμάς αυτόματα παραμερίζουμε την κοινή λογική για να αποφύγουμε κάποια κοινωνική απόρριψη και καταλήγουμε να πετάμε τέτοια τούβλα, ακόμα και αν έχουμε φτάσει σε επίπεδα αγιότητας.
Νομίζω πως θα έπρεπε να μιλάει για χριστιανικό κόμμα με χριστιανούς σαν μέλη του, χωρίς να φοβάται μη τον κρίνουν. Αν φοβούνταν τόσο πολύ τα χριστιανικά κόμματα με υποκριτές-χριστιανούς σαν μέλη, ας χρησιμοποιούσαν οι εκκλησιαστικοί λειτουργοί το όπλο του αφορισμού. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει, και όχι για να τιμωρεί κάποιος αντίχριστος ρασοφόρος απείθαρχα προς αυτόν μέλη της Εκκλησίας.