Κάποτε ο Αλέξανδρος ήταν οικοδόμος μέχρι που του εμφανίστηκε η Παναγία.Τον προέτρεψε να βαπτιστεί και έπειτα να ξεκινήσει το προσκύνημά του.Μέρα με την μέρα σερνόνταν γονατιστός κρατώντας ένα ραβδί και σπρώχνωντας ένα καρότσι με τα απαραίτητα.Τα γόνατά του προστατεύονταν από πολλές στρώσεις υφάσμα,ενώ στις μπότες είχαν τοποθετηθεί ρόδες για να διευκολύνετε.
Τις νύχτες τις περνούσε στο δάσος δίπλα στον δρόμο,χωρίς να υπολογίζει τους κινδύνους και τις καιρικές συνθήκες.Είχε μόνο την επιθυμία να υπηρετήσει τον Θεό και τους ανθρώπους.
Ο Αλέξανδρος εκοιμήθη εν Κυρίω.Οι προσευχές του και η θυσία του μένουν ζωντανή μαρτυρία της αγάπης για τον Θεό και τους ανθρώπους.Είθε ο Θεός να δεχτεί τον Αλέξανδρο στην Βασιλεία των Ουρανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου